El grup PSOE de Santa Eulària reclama una oficina permanent de Policia Local a la zona de Jesús i es Puig d’en Valls per millorar la seguretat i acabar amb l’onada de vandalisme que pateixen aquestos pobles

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu ha registrat una moció per reclamar una oficina permanent de Policia Local a la zona de Jesús i es Puig d’en Valls per millorar la seguretat i acabar amb l’onada de vandalisme que pateixen aquestos pobles. En el ple municipal, que tendrà lloc el pròxim dijous, el grup Socialista proposarà “dotar Jesús i/o es Puig d’en Valls de les instal·lacions adients d’oficina municipal de Policia Local amb la corresponent dotació de personal administratiu permanent durant les 24 hores dels 365 dies de l’any, així com la dotació d’agents de policia per garantir els corresponents controls i seguretat”.

El portaveu del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’, recorda que recentment s’han produït una sèrie de fets amb actes de vandalisme, en concret al poble de Jesús, que “posen de manifest el problema de falta de control policial”. El mateix que passa as Puig d’en Valls, on també hi ha problemes de seguretat i incivisme, en concret a la zona des Molí, precisament per la falta de vigilància i control de la policia.

Vicent ‘Benet’ considera que “la descentralització dels serveis públics municipals i l’aproximació d’aquestos a la ciutadania és responsabilitat de l’ajuntament”. “Carmen Ferrer oblida massa sovent els barris i pobles que no són Santa Eulària”, que “queden abandonats i lluny dels serveis essencials que necessiten”, ha lamentat el portaveu del PSOE.

El grup PSOE recorda que Santa Eulària és un municipi amb una extensió de 153,48 km², amb uns nuclis de població importants però a la vegada amb petites agrupacions poblacionals arreu de tot el municipi i amb habitatges molt dispersos. La població ha registrat un destacat increment en aquests darrers anys.

Les zones de Jesús, Puig d’en Valls, Cana Negreta, Ses Torres, Cap Martinet, sumen el 2021 al voltant dels 12.000 habitants del municipi de Santa Eulària, que ja té més de 40.000 habitants. Això vol dir que un 30% de la població es concentra en la banda sud del municipi i a una distància més que considerable del nucli central. Per tant, el temps de resposta davant una eventualitat demora de forma considerable:

“A pesar de l’augment exponencial de la població, els serveis de l’Ajuntament de Santa Eulària són els mateixos des de fa massa anys”, els quals “continuen estancats i sense millorar l’atenció”. Amb un creixement del 62% de la població als darrers vint anys, els pobles i barris del sud del municipi “continuen rebent els mateixos serveis municipals, que actualment són totalment deficitaris, com és el de Policia Local”, ha remarcat ‘Benet’.

Comments are closed