El grup PSOE del Consell d’Eivissa demana al PP que se sumi a la nova Llei Turística de Balears, “en favor d’un turisme circular i de la protecció dels treballadors i les treballadores del sector”

El grup PSOE del Consell Insular vol manifestar públicament la seua “preocupació” per les crítiques del Partit Popular d’Eivissa a la nova Llei de turisme de les Illes Balears. L’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres, ha demanat al PP “que se sumi a l’aposta en favor d’un turisme de futur per a les nostres illes”, ja que “per primera vegada recull les demandes dels treballadors i de les treballadores del sector” i “promou un model d’economia circular, mediambientalment sostenible”.

Des de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), Vicent Torres ha declarat que, gràcies a la nova Llei, “les nostres illes seran la primera destinació turística circular, serem pioneres a tota Europa”. “Un rebuig del Consell Insular a la nova Llei no tendria cap explicació”, ha dit Torres, remarcant que les crítiques del PP “són una pataleta d’un partit que està més preocupat en fer oposició al Govern Balear, que en defensar el turisme de la nostra illa”. “En cap moment s’ha negat la participació del Consell Insular en la tramitació de la Llei, que ni tan sols ha començat”, ha recordat el portaveu socialista. “Confiam que el Consell Insular hi participi i que treballi per sumar en favor de la nova llei per un model de turisme social i sostenible”, ha dit Torres.

El grup PSOE destaca els objectius anunciats pel Govern de les Illes Balears: Preveu augmentar la protecció a les cambreres de pisos, establint que a partir del 2023 els hotels hauran d’instal·lar llits elevables, que implicarà renovar 300.000 llits, beneficiant més de 20.000 cambreres de pisos de tota la comunitat.L’aposta per un turisme circular convertirà les Illes Balears en capdavanteres a tota Europa, amb una llei que regularà qüestions com el tractament de l’alimentació, l’energia, l’aigua o els residus en els establiments turístics.


A més, com ha anunciat el Govern, la norma recollirà una modificació de la classificació hotelera amb nous paràmetres de puntuació referits a la circularitat, com és l’ús d’energies renovables o mesures d’estalvi energètic.

Comments are closed