El grup PSOE del Consell d’Eivissa lamenta la falta de consens de Vicent Marí en les mesures per fer front a la crisi i que el PP no tengui en compte diferents col·lectius socials i econòmics afectats

El grup PSOE del Consell Insular ha lamentat la falta de consens de Vicent Marí en les mesures per fer front a l’actual crisi provocada per l’increment de preus. Un consens que “ni han intentat”, com ha criticat l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres. La proposta de l’equip de govern del PP i Cs d’increment de crèdits del pressupost del Consell per 13 milions d’euros s’ha fet “amb presses” i “no han sabut ni consensuar, ni valorar bé les necessitats i els problemes que afronta la ciutadania d’Eivissa”.

“No és el moment de remar a la contra, com fa el seu partit a Balears i a Espanya. És el moment de la responsabilitat, per tot el que està passant des de fa dos anys, per tot el que ens està caient ara, i perquè hem de ser capaços de sortir tots junts endavant”, ha manifestat Vicent Torres, després d’anunciar el vot favorable del PSOE a la proposta.

El portaveu socialista ha criticat que el Consell no ha inclòs les mesures que li varen proposar els ajuntaments en la reunió de la setmana anterior, per exemple bonificacions als serveis de la institució, com escoletes o el transport públic, o mesures en suport a altres sectors econòmics afectats per la crisi. “Vostès han anat amb moltes presses, i per culpa de les presses, s’obliden del consens, i s’obliden de molts de col·lectius socials i econòmics que també tenen moltes necessitats”.

Per contra, l’equip de govern de Vicent Marí ha decidit un traspàs de crèdits als municipis “que ni els alcaldes han vist” i “descarreguen, una vegada més, tota la pressió damunt dels ajuntaments perquè donin siguin ells qui assumeixin tota la part social de la crisi”.

Vicent Torres també ha recriminat les campanyes del PP en contra dels impostos, recordant-li que els pressupostos del Consell Insular surten d’aquestes recaptacions, com la dels mateixos hidrocarburs, i que la modificació de pressupost presentada és gràcies a la suspensió de les regles d’estabilitat, que el Partit Popular va criticar el passat mes de setembre quan es va aprovar al Congrés dels Diputats.

PP i Cs voten ‘no’ a la moció socialista contra el discurs masclista de la ultradreta
La dreta del Consell Insular ha votat en bloc en contra d’una moció del PSOE per denunciar els discursos i acords amb la ultradreta que neguen la violència masclista. La consellera socialista Silvia Limones ha lamentat que el PP i Cs no s’hagin volgut desmarcar d’acords com el que s’ha firmat a Castella i Lleó, amb un discurs de negació de la violència masclista que també han fet en les últimes setmanes la presidenta de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso o el mateix Alberto Nuñez Feijoó, qui va haver de rectificar públicament hores després de fer-ho.

Silvia Limones ha demanat “treballar per a evitar que les polítiques negacionistes de la igualtat i de la violència de gènere de la ultradreta i els diferents atacs cap a les dones que es proposen puguin dur-se a terme des de les institucions públiques”.

PP i Cs hi han votat en contra, com també a les peticions de “donar suport a la iniciativa del govern central de destinar 20.000 milions d’euros a polítiques d’Igualtat”, que “les polítiques d’igualtat han de ser una prioritat per als governs del nostre país” i “condemnar els discursos populistes que menyspreen les polítiques destinades a aconseguir la igualtat entre homes i dones i lamenta que sempre siguin motiu d’atac per part de dirigents que no creuen en la igualtat”.

Retard en l’aprovació de la cartera de serveis
El conseller socialista Víctor Torres ha recriminat al PP el retard de més de dos anys en l’aprovació d’una nova cartera de serveis del Consell Insular. Torres ha lamentat que el Consell hagi incomplit el compromís d’accelerar l’aprovació de cartera, i ha denunciat la falta de diferents serveis, que s’hi haurien d’incloure. El PSOE ha anunciat que presentarà al·legacions al reglament per tal de millorar i augmentar la prestació dels serveis socials que el Consell Insular ha d’oferir a la ciutadania d’Eivissa.

Comments are closed