El grup PSOE del Consell d’Eivissa proposa una bonificació del 50% del transport públic durant tres mesos i la gratuïtat per a les famílies nombroses i monoparentals

El grup PSOE proposa al Consell Insular d’Eivissa un pla urgent de foment del transport públic per ajudar les famílies en l’actual situació de crisi provocada per l’increment de preus. Els consellers i la consellera socialistes, Vicent Torres, Víctor Torres i Silvia Limones han presentat aquest matí les mesures en una roda de premsa que han ofert a la seu del Consell Insular.

El PSOE proposa una bonificació del 50% del transport públic durant tres mesos, per tal d’ajudar la ciutadania a fer front a la crisi de preus dels carburants. El grup Socialista proposa aplicar la bonificació a la recàrrega de la targeta T-General, els preus de la qual oscil·len entre els 18 i els 37 euros per 20 trajectes, depenent de les zones. Així, els preus de la T-General quedarien entre els 9 i els 18,5 euros per cada recàrrega de 20 trajectes (entre 45 i 90 cèntims per trajecte, depenent de la línia).

Es proposa també que la targeta T-Plata, destinada a les famílies nombroses i monoparentals, passi a ser complement gratuïta, com ja tenen les persones usuàries de la T-Jove i la T-Daurada, per seguir avançant en el projecte socialista d’un transport públic gratuït per a l’illa d’Eivissa, iniciat en la passada legislatura.

L’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres, recorda que en la passada legislatura es varen posar en marxa les actuals bonificacions, es va recuperar la gratuïtat de la T-Daurada, es va crear la T-Jove, gratuïtat per als menors de divuit anys, i es va crear la T-Plata, amb descomptes del 50% per a les famílies. “En l’actual moment de crisi de preus, és el moment de donar una passa endavant i seguir ampliant la bonificació del transport per ajudar les famílies”, ha dit.

El grup PSOE lamenta que el Pla del PP i Cs del Consell Insular per fer front a la crisi, presentat la setmana passada, “és totalment insuficient”, com ja va ressaltar el grup socialista el Ple de la setmana passada. “Fa falta un paquet d’accions molt més ampli i destinar molts més recursos per ajudar la ciutadania d’Eivissa”, ha dit Vicent Torres.

Vicent Torres lamenta que “seguim amb les concessions d’autobús caducades”, per culpa del “retard” de l’actual executiu de Vicent Marí. “Si hem de seguir amb els autobusos vells, almenys que siguin més barats i que la gent s’animi a agafar-los”, diu Torres, qui recorda que el transport públic “és competència del Consell Insular” i hauria de ser “una prioritat absoluta” en l’actual situació d’encariment del combustible i del cost de la vida.

Respecte a l’impacte econòmic de les propostes per al Consell Insular, el portaveu del grup PSOE explica que “el Consell Insular té als bancs uns fons líquids de 80,9 milions d’euros i un romanent disponible de 47,5 milions”. Es tracta de “recursos més que suficients” per “donar un impuls al transport públic”.

Campanyes de foment i millora de línies i parades
El conseller socialista Víctor Torres ha detallat la resta de propostes del grup per a la millora del transport. Ha demana la posada en marxa de campanyes de foment de l’ús de l’autobús entre la població i els turistes, per donar a conèixer els nous descomptes i promoure el transport públic entre els visitants, un estudi de reforç de línies mentre no es posen en marxa les noves concessions i un pla de millora de parades d’autobús. “No té cap justificació que, després de tres anys de legislatura, encara no s’hagi posat en marxa un pla per rehabilitar i condicionar les parades ja existents i instal·lar-ne de noves”.

Víctor Torres ha lamentat la “degradació” que pateix el transport públic durant el mandat del PP i Cs al Consell Insular. “Han set constants les queixes en els mitjans de comunicació i les xarxes socials per a la falta d’informació o informació deficient, reducció d’expedicions, persones que s’han quedat enterra a les parades perquè els autocars anaven plens, aglomeracions dins del bus per la reducció de les freqüències, mal estat de les parades o per l’estat d’una flota cada vegada més envellida”, ha recordat.

Finançament del transport públic
Finalment, la consellera del PSOE, Silvia Limones, ha lamentat la “hipocresia” del PP i Cs criticant el finançament que rep el Consell d’Eivissa en transport públic, ja que “va ser el Partit Popular, amb el senyor Bauzá, que ara està a Ciutadans, i el senyor Marí Bosó, actual president d’aquest partit a Eivissa, els que varen aprovar l’actual llei de finançament del Consell”.

A més a més, també recorda que “Eivissa rep cada any 30 milions d’euros per pagar les autopistes de Matas” i que “si el PP no hagués fet aquestos projectes tan impactants, ara podríem estar rebent recursos per altres inversions, com infraestructures de transport públic”.

Limones ha remarcat, com ha explicat el portaveu, que el Consell Insular té actualment un fons líquid de 81 milions d’euros i que “els sous no haurien d’estar als bancs, sino en la millora del transport públic i per ajudar les famílies que més ho necessiten”

Comments are closed