El grup PSOE del Consell Insular demana explicacions a Javier Torres per haver deixat el transport públic amb les línies i horaris de la fase 3 de desconfinament

El grup PSOE del Consell Insular ha demanat explicacions al conseller responsable de l’àrea, Javier Torres, per haver deixat el sistema de transport públic d’Eivissa amb les línies i horaris de la fase 3 de desconfinament. Els actuals horaris, almenys d’acord amb la informació pública del Consell, no s’han actualitzat des del passat 5 de juny, amb l’inici de la fase 3. A pesar que ja fa dies hem entrat en el mes de juliol, el Consell Insular encara no ha adaptat els horaris a la “nova normalitat” per oferir el millor servei tant a residents, molts del quals s’han incorporat als llocs de feina després de l’estat d’alarma, com a turistes, ara que s’ha pogut activar la temporada.

El grup PSOE demana al conseller Javier Torres explicacions sobre les línies i horaris que han deixat de prestar-se per part de les empreses concessionàries, respecte als estius anteriors. A pesar que la demanda i el volum de passatgers no és equiparable, el Consell d’Eivissa igualment ha d’oferir un sistema de transport públic suficient i de qualitat, que sigui una alternativa real al cotxe, garantint en tot moment les mesures sanitàries de protecció de treballadors i usuaris que s’han establert per la pandèmia.

La crisi de la Covid-19 no ha de servir d’excusa per retallar el transport públic i tornar al model de vehicle privat, que tantes vegades ha promogut el Partit Popular quan governa (encara pagam la hipoteca multimilionària de les autovies, que a més es varen construir sense parades d’autobús).

Des del PSOE seguirem defensant un model de transport públic de qualitat per a Eivissa, que amb l’arribada de la dreta al Consell Insular ha sofert una aturada en sec. Recordem que la decisió l’equip de Vicent Marí i Javier Torres d’iniciar de zero la tramitació d’un nou pla insular de transport, anul·lant l’anterior aprovat pel govern progressista, provocarà un retard mínim de dos anys en la contractació del nou servei de transport públic de l’illa d’Eivissa.

Comments are closed