El grup PSOE del Consell Insular demana millores urgents a la línia d’autobús de l’aeroport i critica els incompliments de Vicent Marí per evitar la saturació de vehicles

El grup PSOE del Consell Insular demana millores urgents a la línia d’autobús de l’aeroport, que en aquest inici de temporada ja està sent incapaç d’absorbir la demanda per la gran afluència de turistes. En la parada de la terminal de l’aeroport es produeixen llargues coues i els vehicles surten plens, fet que els impedeix agafar més viatgers durant el recorregut, afectant sobretot els usuaris de la zona de Sant Jordi i Can Sifre. El grup PSOE demana al Consell que avanci la posada en marxa de la línia “exprés” i que prengui mesures per agilitzar la pujada a l’autobús, com la instal·lació d’una taquilla o màquina expenedora, per evitar que el conductor sigui qui hagi de cobrar el bitllet als viatgers, amb els problemes i retard que això comporta. Demanam també que se senyalitzin i condicionin de manera urgent totes les parades de la línia.

El mal servei del transport públic a l’illa, que no ha fet més que empitjorar en els últims tres anys de govern de Vicent Marí, és conseqüència de la falta d’inversions i del retard de les noves concessions de transport públic, que en aquesta legislatura no es posaran en marxa per culpa de la decisió del PP i Cs de desestimar el Pla de transports aprovat per l’anterior govern del Consell Insular i iniciar-ne un de nou.

A la falta d’un transport públic eficient, s’hi suma l’incompliment de Vicent Marí del seu compromís de regular l’entrada de vehicles, que va anunciar en el seu discurs d’investidura. L’únic que ha fet en tres anys és recollir les dades sobre les xifres de vehicles que hi ha a l’illa, una feina que podria haver fet en tres setmanes.

Pel que fa a aquesta qüestió, la posició del PSOE és clara, a favor de la regulació de vehicles, molt al contrari del que passa al Partit Popular: El seu president, José Vicente Marí Bosó, quan es va fer la regulació de Formentera, va dir que a Eivissa no hi havia cap classe de saturació. I més tard, Vicent Marí es va comprometre, en el discurs d’investidura, a regular l’entrada de cotxes de lloguer i caravanes, i de moment només tenim les mateixes declaracions d’intencions des de fa tres anys, sense que s’hagi avançat el més mínim en tot aquest temps.

El primer estiu després de la pandèmia, en què esperam una recuperació plena del turisme a la nostra illa, s’han de preveure mesures per evitar els possibles problemes de saturació de vehicles. De moment, però, el Consell Insular de Vicent Marí no ha pres cap mesura en tota la legislatura, a part de vendre fum amb grans titulars i promeses incomplides, i deixar que el transport públic es degradi fins a una situació límit, rebutjant totes les propostes de millores que li ha fet el grup Socialista.

Després que en la legislatura anterior es prenguessin mesures com el programa “Platges connectades”, les noves targetes, bonificacions i reforç del transport públic, entre moltes altres mesures, ens trobam amb una legislatura perduda, per la incapacitat de Vicent Marí de presentar actuacions reals i efectives en favor de la mobilitat a la nostra illa.

Comments are closed