El grup PSOE del Consell Insular denuncia la “campanya de la por i la manipulació” del PP d’Eivissa respecte als pactes successoris

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa ha denunciat la “campanya de la por i la manipulació” del PP respecte als pactes successoris. La llei antifrau “no toca les herències en vida, que se seguiran fent i tributant a l’1%”, ha remarcat l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres en el ple de la institució celebrat avui.

El portaveu socialista ha criticat els “enganys a la ciutadania” que fa l’equip de govern de Vicent Marí i el seu partit, que “va pels pobles dient que ja no es podran fer herències en vida”. “Això és fals, les herències en vida no es toquen”, ha insistit Torres. El PP “intenta crear una alarma social infundada”, ha criticat.

Com ha explicat, la llei antifrau no afecta l’impost de successions, que continua a l’1%, sinó a l’IRPF, ja que corregirà un “mal ús” que es podia fer amb els pactes successoris des del 2016, arran d’una sentència del Tribunal Suprem, consistent a no pagar els impostos que corresponen en el cas de benefici econòmic per la venda del bé heretat. “El bon ús de les nostres figures de dret civil és, precisament, defensar-les”, ha remarcat el portaveu del PSOE.

Vicent Torres ha manifestat que “el veritable debat que tenim damunt la taula” és respecte al “model de la dreta, de reduir impostos i per tant, retallar en igualtat”, i de l’altre el “model d’esquerres, d’assegurar una societat solidària i igualitària, en la qual qui més té, més contribueix”.

“El Partit Socialista sempre estarà a favor de la ciutadania d’Eivissa i del seu dret civil, com també serem ferms en la defensa d’un sistema tributari just i progressiu, que asseguri el nostre estat del benestar”, ha conclòs.

Ús partidista del Consell Insular
En el ple d’avui, el grup PSOE ha criticat la utilització partidista del Consell Insular per part de l’equip de Vicent Marí: “Deixin de fer oposició als governs socialistes, deixin d’utilitzar el Consell d’Eivissa com a instrument al servei del Partit Popular, i li prec que se centrin a governar aquesta illa, que bona falta ens fa”, ha dit Vicent Torres durant el debat.

El grup PSOE ha criticat que el PP demani recalcular el finançament que rebrà el Consell Insular en 2021 per part del Govern Balear, incorporant en els pressupostos de la Comunitat com a transferència corrent de l’Estat els 295 milions d’euros que aquesta rebrà per fer front a la COVID-19.

Vicent Torres ha criticat que el PP, en el debat celebrat al Parlament, afirmàs que el fons Covid “inflava” els pressupostos de la Comunitat, i que ara reclamin tot el contrari, demanat que s’incorpori com a transferència corrent de l’Estat: “A veure si ens aclarim, a qui hem de fer cas? Al diputat del PP d’Eivissa, que diu que aquestos sous no haurien d’estar en els pressupostos de la Comunitat, o a vostès que diuen que sí, i que a damunt han de figurar com a transferència corrent?”, ha preguntat el portaveu del PSOE.

PP i Cs, en contra de la proposta del PSOE pel teletreball
La majoria formada pel PP i Cs ha rebutjat la moció del grup PSOE en què demanava la redacció d’un reglament de teletreball del Consell Insular, com ja han fet els consells de Mallorca i Menorca. Vicent Torres ha dit no entendre el vot en contra de la dreta a la proposta, que demanava “acordar la regulació del treball a distància en el marc de la Mesa General de Negociació i portar-ho per a la seua aprovació en el Ple abans que finalitzi el primer semestre de 2021” i “incloure en la regulació del treball a distància propostes que assegurin el seu caràcter voluntari i reversible, la igualtat de condicions i retribucions, la compensació de despeses, la promoció, el temps de descans, els riscos laborals que suposa i tota la resta de qüestions que es considerin referides a assegurar la correcta prestació de la feina i garantir els drets dels treballadors i de les treballadores”.

Incompliments de Vicent Marí respecte al centre provisional de baixa exigència
La consellera socialista Silvia Limones ha interpel·lat la consellera de Benestar Social, Carolina Escandell, respecte al projecte de centre provisional de baixa exigència, que el Consell Insular vol construir en el Recinte Firal. El govern de Vicent Marí està incomplint tots els terminis de la seua posada en marxa, com ha denunciat Silvia Limones: “La qüestió és que ni a la fi de 2020, ni a principis de 2021. El dia d’avui, en plena tercera onada, no sabem res sobre la construcció de centre de Sa Joveria”, ha criticat.

La consellera socialista ha preguntat “com expliquen que hagin tramitat amb caràcter d’emergència un vídeo promocional de l’illa i hagin efectuat nombrosos pagaments a programes de televisió, però no hagin estat capaços de tramitar per emergència l’expedient per fer realitat el centre provisional, que donaria cobertura a moltes persones que realment sí que estan patint situacions molt greus per l’efecte de la pandèmia”.

Minut de silenci per Vicent Tur
El Ple del Consell Insular d’Eivissa ha començat amb un minut de silenci de condol per la mort, el passat 17 de gener, de l’exconseller socialista Vicent Tur Torres. El portaveu del PSOE, Vicent Torres, ha manifestat davant del Ple la “tristesa i el dolor” del grup socialista per la desaparició d’un “company i amic” i n’ha destacat la seua trajectòria durant un total de cinc legislatures a la institució insular: “Voldria que quedàs constància de l’admiració i de l’agraïment per tot el que ens ha donat. Si Eivissa és una miqueta millor que fa 30 o 40 anys, que jo crec que sí, és en part gràcies a haver tengut la sort de comptar amb servidors públics com en Vicent Tur.”

El minut de silenci ha finalitzat amb els aplaudiments de tots els conseller i les conselleres del Ple del Consell Insular.

Comments are closed