El grup PSOE del Consell Insular denuncia que les pudors de Ca na Putxa provoquen una nova onada de queixes vesinals, mentre Vicent Marí continua sense prendre mesures

El grup PSOE del Consell Insular ha rebut avui al llarg del matí nombroses queixes de vesins que denuncien les molèsties derivades de les males olors procedents de les instal·lacions de tractament de residus de l’Àrea Ambiental de Ca na Putxa, mentre l’equip de govern de Vicent Marí continua sense prendre mesures. Des de la inauguració de la planta de tractament i separació de residus de Ca na Putxa fa quatre anys, els problemes de males olors es repeteixen any rere any durant els mesos d’estiu. Aquestes olors han estat denunciades en reiterades ocasions pels vesins, que pateixen molèsties insuportables en una àmplia zona al voltant de les instal·lacions, i que des d’avui s’han tornat a disparar.

Aquesta situació exigeix adoptar mesures urgents per solucionar definitivament uns problemes que redueixen significativament la qualitat de vida dels vesins. La qualitat de l’aire es veu afectada greument, fent impossible estar a l’aire lliure o tenir obertes les portes i finestres de les cases.

El nivell d’olor generat durant les operacions de transferència depèn de diversos factors, com ara el contingut orgànic dels residus, la temperatura i l’àrea de la superfície exposada a l’atmosfera. En aquest sentit, s’ha de recordar que l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu continua sent l’únic que no en fa la recollida orgànica. A més, el Consell Insular de Vicent Marí va decidir ajornar el tancament de la nau de maduració i, a tot això, se suma que a causa del canvi climàtic, les temperatures als mesos d’estiu són cada cop més elevades.

Des del grup PSOE del Consell Insular exigim una vegada més a Vicent Marí a prendre mesures immediates per resoldre aquesta problemàtica i garantir que la gestió de residus compleixi el seu objectiu principal: protegir el medi ambient i la salut dels ciutadans, millorant així la seva qualitat de vida, i no com passa ara.

Comments are closed