El grup PSOE del Consell Insular denuncia que Vicent Marí va falsejar els pressupostos del vídeo “La vida islados” per justificar la contractació a dit per 250.000 euros

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa ha denunciat avui que Vicent Marí va falsejar els pressupostos del vídeo “La vida islados” per justificar la contractació a dit per 250.000 euros. En el ple extraordinari i urgent celebrat avui per tractar aquest assumpte, l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, ha lamentat la falta de respostes de Marí a totes les preguntes que li ha fet sobre la contractació del vídeo, que l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció a les Illes Balears ha denunciat davant la Fiscalia Anticorrupció en trobar-hi indicis de delicte.

El portaveu del PSOE ha explicat que el decret de Presidència va justificar el preu del contracte adjuntant dos pressupostos “falsejats”. “Un d’ells, el pressupost de l’empresa adjudicatària, i un segon, d’una altra empresa, que va ser descartat. Però resulta que l’altra empresa, la descartada, és la que realment va fer el vídeo, i en el pressupost descartat, surt el nom de la persona de l’altra empresa, la que es va endur el contracte”, ha explicat Torres. “O sigui, que tots eren els mateixos. Varen falsejar pressupostos per justificar el contracte”.

Vicent Torres també ha recordat que, en juliol de 2020, el mateix Vicent Marí va afirmar que el vídeo es va contractar d’acord amb l’associació de Productors Audiovisuals (PAI). “Ens pot explicar quines contactes, quines reunions i quins acords va tenir amb la PAI? Pot explicar davant del Ple qui va decidir la contractació d’aquesta empresa? Va ser la PAI, va ser algú tècnic del Consell, algú del seu equip o va ser vostè personalment?” Preguntes que també s’han quedat sense resposta, per part de Vicent Marí.

A més, com ha recordat Torres, “un conseller seu (Mariano Juan) va dir que no era un contracte verbal, quan resulta que el vídeo ja s’estava fent abans d’adjudicar-se”. Com ha explicat Torres, quan Vicent Marí va firmar el decret d’adjudicació del contracte, el vídeo ja estava filmat.

“Vostès no s’atreveixen a explicar la relació i els contactes que han mantengut amb l’empresa, abans i després de fer el vídeo”, ha criticat el portaveu del PSOE. Com ha dit el portaveu socialista, “no és un contracte amb errors administratius i esmenables”, sinó que “és un contracte carregat d’enganys”.

Vicent Torres també ha detallat que el grup Socialista de Santa Eulària va obtenir els pagaments de l’ajuntament, amb Vicent Marí d’alcalde, amb l’empresa de “La vida islados”: 2015, 192.569,11 euros; 2016, 223.147,56 euros; 2017, 251.362,20 euros; 2018, 291.579,00 euros; i 2019, 281.970,21 euros.

“Amb vostè d’alcalde, només en la legislatura anterior, aquesta empresa es va endur més d’1,2 milions d’euros en contractes irregulars, sense concurrència ni publicitat, i després, més de 200 mil euros més, amb vostè de president del Consell. Un milió i mig d’euros en tot aquest temps, sense ni concurs públic, ni publicitat”, a una empresa, l’apoderada de la qual, va ser regidora del PP a Santa Eulària entre el 2007-2011, amb Vicent Marí.

“Nosaltres no parlam d’errors administratius, parlam de què vostès han enganyat, i concretament vostè, president Marí, ha faltat a la veritat, i per això no varen voler crear una comissió d’investigació”, ha criticat Vicent Torres.

“Quan des del PSOE hem parlat de política clientelista i de favoritisme, per part del seu partit i de vostè en primera persona, ens referim exactament a tot això. Quan parlam del cas de la Vida Islados, parlam exactament d’això, d’una manera de governar sense transparència, sense concurrència, sense igualtat d’oportunitats, fent política com qui fa favors, que després ja s’encarreguen de cobrar”.

“Vostès tenen bàsicament un problema, el que feien a Santa Eulària, s’ha acabat. En aquest Consell Insular no poden instal·lar la seua manera de funcionar”, ha dit el portaveu del PSOE.

“Vostè, president Marí, va venir aquí amb la promesa de dur a aquest Consell Insular la seua gestió ‘brillant’ feta Santa Eulària. Per desgràcia, començam a vorer que de ‘brillant’, no en té la seua gestió. No feia falta que la dugués cap aquí. Una gestió així, a les institucions públiques, ni ens convé, ni crec que ens interessi”, ha conclòs el portaveu del PSOE.

Comments are closed