El grup PSOE demana a l’Ajuntament de Santa Eulària dotar el municipi de parcs de cal·listènia, començant pes Puig d’en Valls, on hi ha una demanda per part de joves del poble

El grup PSOE presenta al pròxim Ple de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu la proposta d’impulsar la implantació de parcs de cal·listènia o ‘street workout’ a tots els nuclis de població i zones turístiques rellevants. També proposarà iniciar aquesta expansió amb la construcció d’un parc de cal·listènia al poble des Puig d’en Valls. En tot el municipi hi ha actualment una única instal·lació d’aquest tipus, al passeig marítim de Santa Eulària, i que a més a més necessita una millora, per la qual cosa el grup Socialista demana que s’hi posi un sòl de cautxú de forma urgent i es revisi la instal·lació de les barres d’exercici.

L’origen de la proposta és una petició formulada al grup socialista per part un grup de joves des Puig d’en Valls, interessats en aquesta pràctica esportiva, actualment en auge, i més especialment durant la pandèmia, ja que gimnasos i altres centres esportius s’han vist obligats a tancar per les restriccions per aturar la Covid-19.

Atès que es tracta d’una petició de joves des Puig d’en Valls, el PSOE demana que el pla d’instal·lacions comenci en aquest poble, però que posteriorment s’ampliï a tots els pobles del municipi i a les zones turístiques des Canar i Cala Llonga.

Pel que fa a la instal·lació del passeig marítim de Santa Eulària, el grup PSOE ha recollit les demandes de les persones que habitualment s’hi entrenen, les quals han explicat la necessitat de posar-hi un sòl de cautxú i millorar l’altura de les barres d’exercici. “S’ha d’escoltar les persones que utilitzen les instal·lacions municipals, és la millor manera de detectar problemes i tenir-les en bon estat”.

“La salut i l’esport ha de ser una prioritat absoluta per a l’ajuntament, i molt especialment el foment d’aquelles activitats que interessen els més joves, com és el cal·listènia”, ha explicat el portaveu del PSOE.

El cal·listènia o ‘street workout’ és un esport que ja compta amb federació pròpia i que consisteix a utilitzar el mateix pes per a fer figures i piruetes utilitzant la força dels grans grups musculars, utilitzant per això les barres que dibuixen el paisatge d’aquest tipus de parcs esportius. Serveix tant per donar fortalesa als músculs, com per millorar la postura del cos.

A més, “les competicions d’aquest esport poden ser una altra forma d’atraure turisme en temporada baixa, ja que la nostra illa i el nostre municipi gaudeixen d’un clima que permet pràcticament tot l’any fer competicions a l’aire lliure”, ha explicat el portaveu del PSOE.

Comments are closed