El grup PSOE demana al Consell Insular d’Eivissa la constitució de la mesa contra la prostitució i el tràfic de dones amb fins d’explotació sexual

El grup PSOE demana al Consell Insular d’Eivissa la constitució de la mesa contra la prostitució i el tràfic de dones amb fins d’explotació sexual a l’illa d’Eivissa. En una moció que es debatrà al pròxim Ple, el grup PSOE insta l’executiu a la constitució de la mesa “en el termini de sis mesos”, ja que “no podem demorar més la seua posada en marxa per combatre contra aquesta violència que pateixen les dones, com és l’explotació sexual”, segons ha explicat la consellera socialista Silvia Limones.

El grup PSOE recorda el Govern de les Illes Balears, juntament amb altres sis comunitats autònomes, ha impulsat la ‘Xarxa de Comunitats Autònomes per una vida lliure de violència per a les dones en contextos de prostitució i per a l’eliminació del tràfic i l’explotació sexual infantil i adolescent’, que pretén contribuir a la configuració d’un món millor per a les dones i els homes, les nenes i els nens.

“Si la prostitució i la tracta ja eren una xacra de la nostra societat, la pandèmia de la COVID-19 ha posat en evidència d’una manera inqüestionable la vulnerabilitat i l’extrema precarietat econòmica i social de les dones en situació de prostitució”, explica Silvia Limones.

El projecte que encapçala el Govern Balear assenyala que l’explotació sexual “té una dimensió material i altra simbòlica; és una pràctica que destrossa la vida de les persones explotades i, al mateix temps, genera un discurs de violència i desigualtat que permet que es reprodueixi de manera normalitzada, sense consciència social de constituir un atemptat contra els drets humans”.

“És evident que el Consell no pot quedar al marge d’aquest projecte i que, per ser un element actiu d’aquest, i alinear-se amb els objectius de la Comunitat Autònoma, pot prendre mesures que ajudaran a estar millor preparats per fer front al que es vol combatre”. La consellera del grup PSOE explica que “aquest ha de ser un objectiu de tots i totes i hem de demostrar que ens volem implicar, que aquesta és una de les nostres prioritats i que posarem els mitjans necessaris per treballar per aquesta causa que no és altra que la dels drets humans”.

En la moció que es debatrà aquest divendres, el grup PSOE també demana “posar en marxa un espai per la formació en perspectiva de gènere i polítiques d’igualtat, dirigit inicialment a persones que es dediquen a la política, sigui a l’àmbit municipal o insular, i també a persones d’altres col·lectius amb incidència política o pública”.

Finalment, el grup socialista demanarà posar en marxa un observatori contra el masclisme i totes les seves formes de violència, que permeti fer seguiment i analitzar la imatge de la dona que es projecta i es percep a tots els àmbits i ajudar a prendre consciència i combatre els estereotips masclistes que ens envolten i que moltes vegades ni tan sols són percebuts com a tals”.

Comments are closed