El grup PSOE demana al Consell Insular l’ampliació del termini d’ajudes per la Covid i l’increment de la partida econòmica

El grup PSOE demana públicament al Consell Insular l’ampliació del termini per sol·licitar les ajudes socials per la Covid així com l’increment de la partida econòmica, en el cas que sigui insuficient per atendre totes les demandes. També considera que s’ha de reforçar urgentment el servei de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, per evitar que es tornin a repetir les llargues coues que s’estan produint des de fa dies a les portes del Consell Insular.

El portaveu del PSOE i anterior president, Vicent Torres, lamenta que la mala gestió del Consell en la tramitació de les ajudes “està provocant una situació caòtica al carrer, d’aglomeracions de desenes de persones, que s’hauria d’evitar en l’actual situació de pandèmia”. Una situació que es veu agreujada per les dificultats per formalitzar la sol·licitud a través de la Seu electrònica, ja que “la tramitació per Internet és massa complicada per a moltes persones”.

Vicent Torres considera que “tampoc es pot permetre que hi hagi persones que es quedin fora de termini per sol·licitar l’ajut, que acaba avui, per aquesta falta de previsió del govern del Consell Insular”.

Les ajudes, que és una de les propostes presentades pel grup PSOE dins del pla per fer front a la crisi provocada per la pandèmia, “són molt necessàries per a les famílies que passen més dificultats, i s’hauria d’haver fet un esforç en gestionar-les correctament”.

Pel que fa a la quantia assignada a la línia d’ajudes, que en total és de 600.000 euros, podria ser insuficient per atendre totes les demandes. És per això que el PSOE considera que el Consell Insular “ha de preveure la seua ampliació en el cas que s’acabi esgotant”. A més a més, tampoc s’ha fet suficient publicitat de la convocatòria, com ho demostra que “les coues s’han fet més llargues a mesura que passaven els dies, ja que les persones interessades ho han anat sabent pel boca a boca”, ha explicat el portaveu del PSOE.

Comments are closed