El grup PSOE demana al Consell Insular que eviti coues d’usuaris i habiliti zones d’espera en condicions de seguretat i comoditat a l’oficina d’atenció a la ciutadania

El grup PSOE demana al Consell Insular que eviti les coues d’usuaris a peu dret que diàriament es formen a les portes de la seu per acudir a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, que en molts moments es produeixen sense que es respecti la distància de seguretat. En una moció que es presentarà en el Ple de divendres, el grup Socialista demana a l’equip de govern que revisi el model d’assignació de cita prèvia, per evitar coues, i també que habiliti nous espais d’espera amb seients i distància de seguretat. Les persones que acudeixen a fer gestions al Consell Insular haurien d’esperar en espais a cobert i protegits del sol, pluja i temperatura, i amb lloc suficient perquè totes elles puguin seure, i no com ara, que ho han de fer a peu dret a l’exterior de la seu.

A causa de la Covid-19, les autoritats sanitàries han establert mesures de seguretat, higiene i distanciament entre persones molt estrictes en espais públics. El Consell d’Eivissa s’ha adaptat per complir aquestes mesures, però en unes condicions insuficients i que està provocant importants molèsties a les persones que hi acudeixen.

Cada dia es poden veure a les portes de la seu coues de gent amb cita prèvia per realitzar gestions que es veuen obligades a esperar a peu dret a l’exterior de l’edifici, actualment en dies de màxima molta calor, i que més endavant seran en situacions meteorològiques de fred, pluja, etc.

Les condicions en què es troben les persones que acudeixen al Consell Insular són del tot inadequades i obliguen a l’equip de govern a fer una revisió de la manera en què s’estan establint les cites prèvies i la gestió dels espais d’espera.

Certificat digital
A més, en la moció que es debatrà aquest divendres, el grup PSOE també demana que el Consell Insular faci la sol·licitud per formar part de la xarxa d’oficines d’acreditació d’identitat del certificat digital del Ministeri d’Hisenda. Es tracta d’una demanda de moltes persones i que actualment, amb la necessitat de facilitar les gestions telemàtiques amb l’administració, s’hauria de tenir en compte. La tramitació electrònica ajuda a evitar desplaçaments presencials a la ciutadania, de manera que el Consell d’Eivissa l’ha d’ajudar a potenciar.

Així, el grup PSOE també demana a l’equip de govern que faci la gestió perquè el Consell Insular formi part de la xarxa d’oficines que realitzen el tràmit d’acreditació d’identitat per a l’obtenció del certificat digital del Ministeri d’Hisenda.

Comments are closed