El grup PSOE demana la compareixença de Vicent Marí en un ple extraordinari del Consell Insular i la creació d’una comissió d’investigació 

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa demana la compareixença de Vicent Marí en un ple extraordinari i la creació d’una comissió d’investigació sobre el contracte a dit del vídeo “La vida islados”. El grup Socialista lamenta el silenci de Vicent Marí i lí exigeix que, davant la gravetat dels fets de presumpta corrupció, comparegui davant del Ple per donar explicacions al conjunt de la ciutadania, després que s’hagi fet públic que l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears hagi traslladat a la Fiscalia la denúncia del PSOE sobre aquest contracte en haver-hi trobat indicis de delicte.

El grup PSOE també demana la creació d’una comissió d’investigació, tal com preveu el Reglament del Consell Insular, sobre l’actuació del president en relació amb l’adjudicació i pagament del contracte. Recordem que el Consell Insular, per decret de Presidència firmat per Vicent Marí en juny del 2020, va adjudicar la gravació del vídeo “La vida islados” per 250.000 euros durant l’estat d’alarma. Uns fets que el grup Socialista ja va denunciar públicament a l’estiu del 2020 i que, posteriorment, va portar davant de l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció a les Illes Balears per la gravetat de l’actuació de Vicent Marí, constatada després de revisar tota la documentació de l’expedient. Després la seua investigació, l’Oficina anticorrupció ha confirmat els fets denunciats pel PSOE, donant-ne trasllat a la Fiscalia pels “indicis de conductes o fets presumiblement delictius” per part de Vicent Marí.

El PSOE va denunciar que Vicent Marí va adjudicar el contracte “La vida islados” per emergència, sense publicitat ni concurrència pública, presumptament per afavorir a una determinada empresa, sense seguir els procediments legals, i que va falsejar la documentació per justificar el pressupost de 250.000 euros. Els fets varen ocórrer durant l’estat d’alarma per la Covid-19, en 2020, aprofitant els procediments d’emergència aprovats pel Govern d’Espanya per fer front a la pandèmia. La mateixa Intervenció General del Consell Insular va advertir Vicent Marí de les irregularitats i li va exigir la nul·litat del contracte, però el president del Consell s’hi va negar, dictant un decret de Presidència per poder pagar les factures a pesar de l’informe en contra d’Intervenció.

Vicent Marí va adjudicar “La vida islados” a la mateixa empresa que durant anys, amb ell com a alcalde de Santa Eulària des Riu i ara amb Carmen Ferrer, ha estat gestionant els equipaments culturals Teatro España i Centre Cultural de Jesús sense concurs públic.

Després de revisar tot l’expedient i acumular noves proves de les irregularitats en el contracte d’emergència, el PSOE va denunciar els fets a l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció en novembre del 2020. L’Oficina, finalment, va confirmar la comissió de presumptes il·legalitats com afirmava el Partit Socialista, traslladant la corresponent denúncia a la Fiscalia Anticorrupció de les Illes Balears.

Comments are closed