El grup PSOE demana la millora del servei de prevenció i salut laboral de l’Ajuntament de Santa Eulària, per resoldre les mancances que s’ha fet evidents després del brot de coronavirus

El grup municipal del PSOE a Santa Eulària des Riu demana la millora del servei de prevenció i salut laboral de l’Ajuntament de Santa Eulària, així com la contractació d’una plaça de personal tècnic especialitzat en riscos laborals, per resoldre les mancances que hi ha en aquest àmbit i que s’han fet més evidents durant la pandèmia.

“En aquesta crisi, sobretot després del brot de coronavirus que ha patit l’ajuntament, s’han vist clarament les mancances de Santa Eulària en matèria de salut laboral, que s’han de resoldre de manera urgent, dotant de més recursos i de personal especialitzat aquest àmbit tan important, com és el de garantir la seguretat de totes les persones que hi treballen”, ha dit el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’.

La Covid-19 ha posat de manifest “la fragilitat de les condicions laborals en els àmbits públics i privats” i ha fet que moltes empreses i entitats hagin incorporat personal tècnic en prevenció de riscos laborals com a eina “per millorar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores”. Aquest personal especialitzat ha estat “una peça clau en la concreció de mesures i en la implementació de canvis davant les circumstàncies que la pandèmica de la Covid-19 està generant”.

“L’Ajuntament de Santa Eulària no s’ha adaptat a les necessitats urgents que hi ha en matèria de salut laboral”, ha lamentat el portaveu socialista. És per això que el PSOE demana a l’equip de govern del PP, a través d’una moció que es debatrà en el pròxim ple, “dotar de més serveis destinats a garantir la prevenció i la salut de tot el personal”, “crear una plaça de tècnic/a de prevenció de riscos laborals” i “instar al Govern de les Illes Balears a la creació de protocols de contingència i d’actuació ràpida dels comitès de salut laboral de les diferents administracions, davant situacions de contagis massius o brots generats per la pandèmia”.

“No és suficient comptar amb un servei de prevenció extern, com fa l’Ajuntament de Santa Eulària, sinó que s’ha de comptar amb recursos i mitjans personals interns de la mateixa administració pública, per tal de tenir un contacte més directe, més permanent i més constant amb el dia a dia de la mateixa i poder coordinar millor les acciones amb el servei de prevenció extern”. A més a més, “incentivar la contractació de personal tècnic en riscos i salut laboral per part l’administració local i insular podria facilitar la creació de serveis d’assessorament i ajuda en aquests temes per a la ciutadania”.

El portaveu del PSOE recorda que l’Ajuntament de Santa Eulària va patir fa unes setmanes un brot de coronavirus entre el seu personal polític i funcional que va afectar més d’una vintena de persones, que s’hagi sabut, perquè l’alcaldessa, Carmen Ferrer, “es va negar a convidar els grups de l’oposició a la reunió de la comissió de prevenció i salut laboral”.

Carmen Ferrer ha actuat amb “falta de transparència” i uns protocols de prevenció i salut laboral “deficients”, considera el portaveu del PSOE.

El grup Socialista també ha presentat al pròxim ple una moció de control per demanar explicacions sobre la gestió del brot de covid per part de l’equip de govern. “Consideram que s’han de donar explicacions públiques, que fins ara l’alcaldessa s’ha negat a donar-nos”, ha criticat el portaveu socialista.

Comments are closed