El grup PSOE demana la substitució de la gespa artificial del camp de futbol de Sant Carles

El grup municipal del PSOE a Santa Eulària des Riu demana la substitució de la gespa artificial del camp de futbol de Sant Carles de Peralta. El portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, considera que aquesta instal·lació esportiva necessita “una urgent actuació que permeti als seus usuaris i usuàries, practicar esport de manera segura i confortable”.

El grup PSOE recorda que fa ja gairebé dues dècades que el municipi va començar a poblar-se de camps de futbol de gespa artificial, però recorda que aquestes superfícies “no duren eternament”. Així, en la legislatura anterior, amb una subvenció econòmica del Consell Insular progressista, l’ajuntament de Santa Eulària va renovar la gespa dels camps d’és Puig d’a Valls i de Jesús. Vicent ‘Benet’ considera que la col·laboració que es va dur a terme en la legislatura anterior “ha de continuar, per la qual cosa demanem l’ajuda econòmica del Consell Insular per a renovar la gespa del camp de Sant Carles”.

En el pròxim ple municipal es votarà la proposta socialista perquè l’Ajuntament de Santa Eulària es comprometi a “gestionar la substitució de la gespa de Sant Carles com més aviat millor”, “dotar de pressupost per a l’any vinent 2021 la substitució de la gespa artificial”, i “instar el Consell Insular d’Eivissa a col·laborar en el finançament en un 50%, com a continuació de la col·laboració iniciada la legislatura anterior per a millorar les infraestructures esportives”.

Un camp de gespa artificial aconsegueix que la pràctica esportiva es desenvolupi en unes condicions molt similars a les d’herba natural. No obstant això, amb el pas dels anys, es percep la seva progressiva degeneració, fins que el desenvolupament del joc no pot realitzar-se en les condicions idònies, augmentant la perillositat per als seus usuaris i, per tant, el número i gravetat de les lesions dels i les esportistes. De fet, es considera que la vida útil de la gespa artificials se situa entre els 8 i 10 anys, i que passat aquest temps sofreix una progressiva degradació que pot acabar sent un greu perill per als seus usuaris, adverteix el grup PSOE de Santa Eulària.

Comments are closed