El grup PSOE denuncia el retard d’un any del centre provisional de baixa exigència del Consell Insular. PP i Cs, en contra de la moció socialista per garantir el dret a l’esport a les persones amb discapacitat.

El grup PSOE ha denunciat en el Ple del Consell Insular el retard d’un any del centre provisional de baixa exigència que s’està construint al Recinte Firal, que havia d’estar acabat a finals del 2020. En una interpel·lació a la consellera de Benestar Social, Carolina Escandell, l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, ha lamentat que “duim un any de retard en un equipament que sí que era una emergència”, però que “vostès no varen tramitar per emergència, com sí que varen fer amb es vídeos i tots aquells contractes de propaganda”.

Segons Torres, “per emergència de la Covid s’han fet vídeos, s’han pagat factures de propaganda a determinades televisions, però el centre de baixa exigència continua sense data de posada en marxa”.

“La pandèmia ha provocat moltes dificultats a famílies, persones treballadores, en tot aquest temps, i ha agreujat la situació de persones com les que viuen al carrer en situació d’exclusió social”. Vicent Torres ha volgut “deixar constància del reconeixement a les ONG i als serveis públics dels ajuntaments per la seua feina en atendre les necessitats bàsiques de totes aquestes persones que passen per dificultats”.

En la interpel·lació a la consellera, Vicent Torres ha criticat l’eliminació de la convocatòria d’ajudes a les famílies i persones afectades econòmicament per la Covid. “Després de tots els problemes de l’any passat, amb les coues al carrer, amb més de 600 persones que es van quedar fora de la convocatòria, s’ho han llevat de damunt”. “Han passat els sous als ajuntaments, per als seus serveis socials, però no hi haurà cap convocatòria general de subvencions per a famílies afectades econòmicament per la Covid”.

PP i Cs, en contra de la moció socialista per garantir el dret a l’esport a les persones amb discapacitat
Els grups del PP i Cs han tombat la proposta del PSOE per garantir el dret a l’esport a les persones amb discapacitat, presentada pel conseller socialista Víctor Torres. En la seua intervenció, Torres ha denunciat que “queda molta feina per fer” i ha posat nombrosos exemples d’incompliments legals i altres barreres que es troben les persones amb discapacitat.

El conseller del PSOE ha dit que “fan falta polítiques per garantir els drets de totes les persones amb discapacitat, i no només actuacions puntuals que ni aborden ni solucionen aquest greu problema”, en un debat que ha tengut lloc coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra cada 3 de desembre.

La proposta del grup PSOE, rebutjada pels vots de la dreta en Ple del Consell Insular, demanava treballar perquè sigui possible la utilització de serveis i instal·lacions esportives per part de les persones amb discapacitat, habilitar solucions davant de la manca de transport adaptat, impulsar programes de formació especialitzada, una convocatòria d’ajuts anuals per ajudar a sufragar el sobre cost que de vegades té l’adquisició del material específic necessari per a alguns esports de persones amb discapacitat i per compensar el sobrecost del trasllat de materials de competició específics d’esportistes amb discapacitat, crear de forma urgent un registre de cans d’assistència i incloure en els Premis Anuals de l’Esport el de millor entitat que promogui la integració en l’esport de les persones amb discapacitat.

El Ple sí que ha aprovat, amb el vot de tots els grups, la proposta del PSOE per millorar l’accessibilitat a vianants, ciclistes i persones amb discapacitat de les zones perifèriques de Sant Antoni, com és canviar l’actual pas regulat per semàfor de Can Bonet per una solució més segura per a les persones que circulen a peu, tal com ha sol·licitat els mateixos vesins i vesines del barri.

Comments are closed