El grup PSOE denuncia l’abandonament de la ruta senderista del riu de Santa Eulària

El grup municipal PSOE vol denunciar públicament l’estat d’abandonament de la ruta senderista del riu de Santa Eulària, una de les més importants del municipi pels seus valors paisatgístics, ambientals i patrimonials. Es tracta d’un recorregut de 3 quilòmetres que es troba senyalitzat des de la plaça de l’ajuntament i que compta amb panells informatius que expliquen els diferents elements patrimonials i etnològics, les espècies d’aus que l’habiten, així com de tradicions que es celebren a la seva vora o llegendes com les del fameliar. L’ajuntament no ha reposat els panells que han anat caiguent pel seu mal estat i en tot el recorregut s’hi denota un evident falta de manteniment, per la “despreocupació” i l’”abandonament”, com ha criticat el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’.

L’alcaldessa de Santa Eulària, Carmen Ferrer, presumia aquestes dies que el municipi té un total de de 12 rutes, que comprenen 65 quilòmetre de recorregut al voltant del municipi. Des de el grup municipal socialista “reclamam a l’ajuntament que, a més de donar publicitat a aquestes rutes, les tengui en perfecte estat de manteniment, tant els elements patrimonials que s’hi troben com els panells explicatius i la resta d’elements del recorregut, perquè així els vesins i les vesines, i visitants en general, les puguin gaudir i al mateix temps conèixer la història, el patrimoni i els valors mediambientals del nostre municipi”.

A part de la “mala imatge” que dona l’abandonament de les rutes, en l’actual situació de pandèmia l’ajuntament de Santa Eulària “hauria d’esforçar-se en tenir les rutes senderistes en perfecte estat, ja que és molt important fer esport i activitats a l’aire lliure com caminar, mantenint sempre les mesures de seguretat que estableixen les autoritats en cada moment”, com ha recordat el portaveu del PSOE.

Comments are closed