El grup PSOE denuncia que Carmen Ferrer amaga informació a la ciutadania, incomplint la pròpia ordenança de transparència de Santa Eulària

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu denuncia que l’alcaldessa, Carmen Ferrer, incompleix l’ordenança de Transparència i Bon Govern de l’ajuntament, aprovada el 7 de maig de 2015. Malgrat alguns canvis introduïts en la web municipal des de l’aprovació d’aquesta, la realitat actual és que bona part de la informació més rellevant continua sense ser pública, així com l’agenda de l’alcaldessa, dades sobre els càrrecs polítics i altres qüestions. A més, hi ha informació desactualizada o errònia sobre serveis i instal·lacions públiques.

El portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, critica que “a Santa Eulària hi ha una falta de transparència que ve des de lluny, amb una dreta que sempre ha governat des de l’obscurantisme”. ‘Benet’ explica que, amb l’entrada en vigor de la nova llei de transparència, l’ajuntament es va veure obligat a elaborar la seva pròpia ordenança: “En el 2015, el llavors alcalde, Vicent Marí, va aprovar l’ordenança de transparència de Santa Eulària com a acte de propaganda electoral, a les portes d’unes eleccions, però sense cap intenció de complir-la, com ho demostra que més de sis anys després de la seva aprovació aquesta continua sense desenvolupar-se, ni amb l’anterior ni amb l’actual alcaldessa”, ha explicat.

Revisant la web municipal es pot comprovar que la composició de la Corporació municipal i dels grups municipals està a mig fer i que no disposa d’un apartat visualment clar en la pàgina web. A més l’alcaldessa i tot l’equip de govern no publiquen com és preceptiu les seves declaracions anuals de béns i activitats i altres dades econòmiques.

L’agenda pública de l’alcaldessa només recull les reunions de l’equip de govern (tots els dilluns i divendres a les 8 del matí) i la reunió de la junta de govern local (tots els dijous a les 12 hores). Evidentment, se suposa que l’alcaldessa té més activitat que tres reunions setmanals, per la qual cosa el gruix de la seva activitat com a alcaldessa no apareix en la seva agenda pública. Que pretenen amb això?

La informació relativa als càrrecs electes i personal eventual està incompleta. La poca que hi ha s’enllaça amb fitxers PDF, en comptes d’oferir una informació clara en la pròpia web.

Les actes i l’ordre del dia dels plens municipals estan sense actualitzar des de finals de 2019. Les vídeo actes no estan actualitzades des d’octubre de 2020. Tampoc apareix per cap costat el pressupost vigent ni la seva descripció gràfica, ni molt menys el seu estat de liquidació, de l’actual i dels anteriors, com obliga l’ordenança de transparència.

Per descomptat, no apareixen moltes altres dades com les concessions atorgades, l’inventari d’obsequis i donacions rebuts, les borses d’ocupació o el llistat d’associacions i col·lectius que treballen en el nostre municipi.

Altres dades, com les que apareixen sobre el Palau de Congressos d’Eivissa, situat al Carrer Salvador Camacho, manquen d’actualització. La pàgina d’aquest palau està en construcció i les dades de la web de l’ajuntament estan sense actualitzar, apareixent l’anterior gerent, ja jubilat, en l’apartat principal.

El portaveu del PSOE critica que l’alcaldessa “oculta informació que hauria de ser pública”, d’acord amb la pròpia ordenança municipal. “Carmen Ferrer s’ha quedat amagada dins del seu castell, l’ajuntament, del qual només surt per a algunes sortides acompanyada del seu seguici, ben envoltada dels seus, perquè no vol trepitjar el carrer i mullar-se en el fang dels problemes del municipi”.

El portaveu del PSOE recorda que l’article 17 de l’ordenança municipal, relatiu a les infraccions, qualifica de “molt greu” la “alteració del contingut que produeixi confusió o engany”. Vicent ‘Benet’ s’ha preguntat si “s’aplicaran a si mateixos la multa d’entre 50.001 i 100.000 euros que estableix l’ordenança”, ja que la pròpia web de l’ajuntament “és una enorme mostra de la confusió i engany”.

Comments are closed