El grup PSOE denuncia que el Consell de Vicent Marí encara no ha pagat ni un euro del més d’1 milió en subvencions convocades durant el 2020 per a les persones afectades pel coronavirus

El grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa ha denunciat que el govern de Vicent Marí encara no ha pagat ni un euro del més d’1 milió en ajudes convocades en el 2020 per a persones, famílies i autònoms afectats per la COVID-19. De les quatre línies de subvenció convocades pel Consell, que en total sumen un total d’1.032.305 euros, només s’han adjudicat 22.000 euros corresponents a les ajudes a famílies per a activitats extraescolars de l’estiu, però que tampoc estan pagades.

Això ho han explicat aquest matí en la roda de premsa que han ofert per videoconferència l’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres, el conseller Víctor Torres i la consellera Silvia Limones.

“A pesar que són unes ajudes que haurien d’arribar ràpidament a les persones afectades, tant les ajudes socials com les ajudes als sectors econòmics, aquest Consell Insular no ha set capaç d’adjudicar-les durant el 2020”, ha lamentat Vicent Torres.

El portaveu socialista ha recordat “que últimament hem sentit moltes vegades al president Vicent Marí instar les altres administracions a què actuïn”. “El que ha de fer aquest Consell és actuar, en comptes de fer oposició al Govern Balear o al Govern d’Espanya. I aquí tenim un magnífic exemple: Tenim 1 milió d’euros del 2020 en ajudes pendents d’adjudicar. La culpa no se li pot donar a ningú, és responsabilitat, únicament, d’aquest equip de govern”, ha remarcat.

El grup PSOE demana al Consell Insular que es facilitin tots els tràmits, que s’evitin situacions “lamentables” com les coues que es varen veure en novembre davant del Consell, que sol·licitar una ajuda per la Covid sigui un tràmit fàcil de fer per a qualsevol persona, i que la concessió i el pagament sigui àgil i ràpid.

Vicent Torres demana una millor gestió de les subvencions “per les que han de venir enguany, començant pels ajuts a la restauració i altres sectors afectats per les restriccions”.

Les convocatòries que va fer el Consell Insular en el 2020 d’ajudes a persones, famílies i autònoms afectats pel coronavirus del 2020 són:

Ajudes per pal·liar els efectes de la COVID-19 a col·lectius vulnerables (dones víctimes de violència de gènere, discapacitats amb dificultats per accedir al món laboral, famílies acollidores de menors amb mesura de protecció i persones o famílies vulnerables no incloses en cap de les modalitats anteriors). La convocatòria tenia un pressupost de 600.000 euros i continua pendent d’adjudicar.

Ajudes econòmiques a les persones autònomes, microempreses i petites empreses de l’àmbit cultural a l’illa d’Eivissa, amb un total de 100.000 euros. Estan pendents d’adjudicar.

Ajudes econòmiques per al manteniment del sector artesà de l’illa d’Eivissa i de la moda artesana de la marca Adlib moda Eivissa, amb un total de 200.000 euros. Estan pendents d’adjudicar.

Ajuts destinats a famílies per inscriure els seus fills o filles en activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil, amb un total de 132.305 euros. Aquesta és l’única que s’ha adjudicat, encara que només 22.310 euros, però no està pagada, a pesar que les sol·licituds es varen registrar en setembre.

Ajuts a la restauració i altres sectors econòmics
El conseller Víctor Torres s’ha referit a la pròxima convocatòria d’ajuts als sectors econòmics afectats per les actuals restriccions sanitàries, acordats pel Govern Balear, el Consell i els ajuntaments: “Demanam al senyor Vicent Marí que treballi conjuntament amb el Govern, per assegurar que la convocatòria surti publicada al més aviat possible i que sigui el Consell el qui realitzi la seua gestió”.

El conseller socialista ha demanat a l’equip de govern del PP i Cs “que es deixi d’excuses i d’assenyalar a un altre costat, i es comprometi a una gestió àgil i ràpida de les subvencions”. Víctor Torres també ha exigit que en “que no es repeteixi la situació caòtica de les ajudes a les famílies que el Consell va treure l’octubre passat”.

Comments are closed