El grup PSOE denuncia que el Consell Insular ha deixat el transport públic en una “situació crítica”

El grup PSOE ha denunciat que l’equip de govern del Consell Insular d’Eivissa ha deixat el transport públic en una “situació crítica”. L’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, ha explicat que el transport públic s’ha vist molt afectat per la pandèmia, però que l’“obligació del Consell és fer que es recuperi i que funcioni”, però “en comptes d’ajudar a la recuperació, ha fet tot el contrari”.

En una interpel·lació al conseller de Transports, Javier Torres, formulada durant el ple ordinari de juliol celebrat aquest divendres, el portaveu socialista li ha exigit “transparència” sobre la situació del sistema públic d’autobusos.

Vicent Torres ha criticat que “el Consell Insular no està complint amb la seua obligació legal, com a responsable del transport públic, de garantir les necessitats de residents i turistes”.

“Estam amb un transport que no es mereix aquesta illa. Eivissa ja ho està passant prou malament, com perquè el Consell Insular es desentengui de coses tan importants com el transport públic”, ha lamentat.

Vicent Marí s’oblida de l’estació d’autobusos Santa Eulària
El portaveu del PSOE també ha recordat que Vicent Marí, quan era alcalde de Santa Eulària des Riu, va dir que era “una vergonya” que el Consell Insular no contemplàs la construcció d’una estació d’autobusos en el Pla de transport públic: “Es incuestionable que la estación de autobuses de Santa Eulària es una infraestructura de ámbito insular que deben financiar el Consell”. “Nunca se ha cuestionado que no sea el Consell el que la debe hacer. Me parece un error que no la contemple el Plan de Transportes.” “Es una obligación que tienen que asumir, lo contrario me parecería una vergüenza”, va dir Vicent Marí en juny del 2018.

Dos anys després, l’equip de govern de Vicent Marí ha aprovat el seu propi Pla de Transports, però no hi apareix l’estació de Santa Eulària. “Vicent Marí li va demanar que introduís la construcció de l’estació de Santa Eulària dins del nou Pla, i que seria una vergonya que no sortís? O no li va dir res?”, ha preguntat el portaveu del PSOE al conseller Javier Torres, deixant en evidència un nou engany del govern del PP i Ciutadans en el Consell Insular.

Durant la interpel·lació, el portaveu del PSOE també ha denunciat que l’estació de Sant Antoni de Portmany està “tancada, abandonada”, i que “és una vergonya” el seu estat. Respecte al CETIS, ha criticat que el Consell Insular “no ha pagat ni un cèntim” per la utilització de l’estació i que el deute ja és d’uns 600.000 euros: “Què volen, que els autobusos tornin a Isidor Macabich?”, ha preguntat Vicent Torres.

Javier Torres, ridiculitzat per Vicent Marí
Finalment, el portaveu del PSOE ha preguntat al conseller de Transports per l’aprovació del Reglament Insular del Taxi. “El seu partit, Ciutadans, va presentar una esmena al Decret-Llei que s’està tramitant en el Parlament Balear, sobre el reglament del taxi. El Partit Popular es va abstenir, vostè ha set incapaç d’aconseguir el vot a favor del seu propi president”. Vicent Marí “l’ha desautoritzat completament”, ha dit el portaveu del PSOE, qui ha demanat a Javier Torres “pensa seguir un dia més en el càrrec, després que el seu president l’hagi deixat en ridícul?”.

Aprovades propostes del PSOE per a millorar l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania
El Ple ha aprovat diferents propostes del PSOE per millorar l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i evitar les coues d’espera que es produeixen a les portes de la seu del Consell. La consellera Silvia Limones ha defensat la necessitat de revisar el model d’assignació de cites prèvies, i altres millores per evitar que les persones hagin d’esperar a l’exterior a peu dret i en condicions meteorològiques adverses.

La majoria del PP i Ciutadans ha rebutjat la proposta d’habilitat nous espais d’espera, però ha acceptat les altres iniciatives del PSOE: seguir revisant el model d’assignació de cita prèvia, per evitar coues, i el compromís a realitzar la gestió per poder formar part de la xarxa d’oficines que realitzen el tràmit d’acreditació d’identitat per a l’obtenció del certificat digital del Ministeri d’Hisenda.

Comments are closed