El grup PSOE denuncia que el Consell Insular impedeix a l’oposició consultar les diligències obertes per lloguer irregular d’habitatges turístics

El grup PSOE vol denunciar públicament que l’equip de govern del Consell Insular d’Eivissa impedeix als consellers de l’oposició consultar les diligències obertes durant el 2020 per lloguer irregular d’habitatge turístic. D’acord amb allò que estableix el Reglament Orgànic del Consell d’Eivissa, el grup PSOE va registrar el passat 20 de juliol un escrit sol·licitant consultar les diligències prèvies obertes en relació amb actuacions irregulars per pràctiques de lloguer d’habitatge turístic. La directora insular d’Intrusisme, Naihara Cardona, ha impedit l’accés als consellers del PSOE, argumentant que “la informació és pública amb certes limitacions”, com ha fet constar en un escrit firmat per ella mateixa entregat ahir, dia 8 de setembre, al grup Socialista.

El grup PSOE considera indignant que una directora insular veti l’accés a expedients del Consell Insular a consellers de la corporació, els quals han de poder consultar la documentació que obra a la institució, d’acord amb allò que estableix l’article 25 del Reglament Orgànic de la institució:

Article 25. Dret a la informació Tots els consellers i les conselleres tenen dret a obtenir, dels diferents òrgans insulars o dels presidents dels organismes autònoms insulars, els antecedents, les dades o les informacions que es trobin en poder dels serveis del Consell i resultin necessaris per a l’exercici de les seues funcions; així com a accedir a expedients administratius i a qualsevol altre tipus de documentació que es trobi en els arxius i en les dependències insulars.

L’interès del grup PSOE en consultar les diligències prèvies és per conèixer més detalls de la feina realitzada en matèria d’intrusisme en el lloguer turístic, atès que el Consell Insular continua sense aprovar el nou pla d’inspecció turística. El passat 28 de febrer, en el Ple del Consell, a pregunta del grup PSOE, Vicent Marí va afirmar que “estam treballant en la redacció i elaboració d’aquest pla d’inspeccions, esperam que s’aprovi en breu”. Passats els mesos, el Consell continua sense pla d’inspeccions en turisme.

El grup PSOE exigeix a Ciutadans, com a responsables de Transparència del Consell Insular, que donin explicacions per aquest blocatge dels drets dels consellers i de les conselleres i que prenguin mesures davant l’actitud d’obstrucció de la directora insular d’Intrusisme.

Aquest matí, el grup Socialista ha registrat un nou escrit davant la Presidència del Consell Insular exposant els fets i demanat una rectificació urgent: que es restitueixi sense més demores el dret d’accés a la informació que tenen tots els consellers i les conselleres i que es permeti al PSOE consultar les diligències prèvies obertes durant el 2020 en relació amb activitats de lloguer irregular d’habitatges turístics a l’illa d’Eivissa.

Comments are closed