El grup PSOE denuncia que l’Ajuntament de Santa Eulària ha deixat 48 famílies sense ajuts al lloguer per falta de previsió en la convocatòria

El grup municipal Socialista denuncia que l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha deixat un total de 48 famílies sense ajuts al lloguer per falta de previsió en la convocatòria. A pesar de complir amb els requisits, aquestes persones demandants han quedat fora de les subvencions perquè la partida econòmica era insuficient i s’ha esgotat abans que hi poguessin accedir totes elles.

 

“El grup PSOE demana a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, que ampliï la partida d’ajudes al lloguer per tal que totes les famílies que compleixen els requisits puguin accedir-hi”, ha anunciat el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’. En l’actual situació, “no podem permetre que mig centenar de famílies hagin quedat fora de la convocatòria per la improvisació i la falta de planificació d’aquest ajuntament”, ha criticat.

 

“Moltes famílies es troben en una greu situació d’incertesa econòmica, ja que a les complicacions per pagar el lloguer amb els preus del nostre municipi s’hi ha sumat la crisi econòmica que està provocant la Covid-19, amb moltes persones sense feina o en situació d’ERTO”, ha recordat el portaveu del PSOE.

 

El passat 23 d’abril el grup municipal Socialista de Santa Eulària va presentar una bateria de propostes amb mesures socials, econòmiques i de caràcter administratiu encaminades al rescat de la ciutadania en plena crisi de la Covid-19. Entre d’altres, el grup PSOE va fer la proposta d’una línia d’ajudes per a fer front al lloguer de l’habitatge amb una quantia de 500.000 euros, establint una quantia màxima per ajuda de 500  euros mensuals. L’ajuntament, finalment, va treure una partida de 250.000 euros, que s’ha confirmat com a insuficient.

 

Poc després, durant el ple de dia 30 d’abril i vista la magnitud de les previsions econòmiques i que no totes les nostres propostes es van incorporar, el grup PSOE va demanar que aquestes ajudes s’ampliassin. En aquell moment el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’ ja va declarar que “el turisme té un futur incert i això ha de pal·liar-se amb la unitat de tots i totes”.

 

El grup PSOE recorda que l’alcaldessa va anunciar un procés de diàleg per definir propostes conjuntes, però aquest no s’ha acabat de materialitzar. Per exemple, el passat 11 de maig, el grup Socialista va preguntar si l’ajuntament tenia previst impulsar un pla de reactivació econòmica. En el dia d’avui encara no han contestat a la pregunta formulada per escrit fa més de tres mesos sobre si l’Ajuntament de Santa Eulària té pensat o no crear un pla de recuperació.

 

Vicent ‘Benet’ ha afirmat que “el grup PSOE seguirà exigint la implicació de l’Ajuntament de Santa Eulària en ajudar al conjunt de la ciutadania del municipi, especialment al que més ho necessiten a causa de la crisi sanitària, social i econòmica que està provocant la Covid-19”.

Comments are closed