El grup PSOE denuncia que l’Ajuntament de Santa Eulària va mentir sobre l’informe dels fums de la piscina de Santa Gertrudis

El grup PSOE denuncia que el regidor d’Esports de Santa Eulària des Riu, Toni Ramón, va mentir en l’últim Ple de l’ajuntament sobre l’informe dels fums de la piscina de Santa Gertrudis de Fruitera: Després de rebre la documentació, es constata que l’informe, d’un únic full, no analitza els fums de la caldera de la piscina i que, a més a més, està firmat el dimarts 28 de gener, quan és una data inexistent. El 28 de gener, que era dijous, era el mateix dia del Ple, i en ell el regidor va assegurar que disposaven d’un informe i que el fum només era vapor d’aigua.

L’informe clarament es va elaborar després del Ple, quan l’equip de govern va veure que el grup PSOE demanava una còpia del document, a través d’una sol·licitud registrada el divendres 29 de gener. A més, el document ni tan sols entrar a analitzar els fums. Conclou sense haver fet cap anàlisi que “en ningún caso se trata de toxinas, es, en su mayoría, vapor”. “En su mayoría”? I la resta, què és? L’informe no ho especifica.

El grup PSOE recorda que els fums de la combustió de la biomassa contenen diòxid de nitrogen, partícules en suspensió, diòxid de sofre i hidrocarburs. És urgent, per a tranquil·litat dels vesins i de les vesines de Santa Gertrudis que se’n faci una anàlisi de la seua toxicitat, en comptes de mentir a la ciutadania, com va fer el regidor Toni Ramón durant el Ple de l’Ajuntament.

El grup PSOE preguntarà també quin ha estat el cost econòmic del suposat informe, que ni tan sols analitza els fums, i que l’ajuntament va encarregar a una determinada empresa de Santa Eulària.

Comments are closed