El grup PSOE denuncia que un miler de famílies d’Eivissa afectades econòmicament per la Covid-19 segueix esperant les ajudes del Consell Insular, sis mesos després de sortir la convocatòria

El grup PSOE ha denunciat que un miler de famílies afectades econòmicament per la Covid-19 segueix esperant les ajudes del Consell Insular d’Eivissa, sis mesos després de sortir la convocatòria. El portaveu socialista i anterior president, Vicent Torres, ha qualificat de “fracàs” la convocatòria del Consell Insular i ha criticat que “la prioritat de les dretes no és l’ajuda social”. “Aquest equip de govern, un dia surt a manifestar-se per demanar més ajudes a les altres administracions, però és incapaç de donar les seues pròpies”, ha criticat el portaveu socialista.

El PSOE presentarà al pròxim ple del Consell una moció per demanar “la convocatòria urgent” de les ajudes per la Covid-19 corresponents a l’exercici 2021, perquè “no haguem d’esperar al 2022 a pagar les ajudes d’enguany”.

La convocatòria del 2020 d’ajudes socials per la Covid-19 que segueix sense pagar-se és la modalitat destinada a “persones o famílies vulnerables” no incloses en els apartats de “dones víctimes de violència de gènere, discapacitats amb dificultats per accedir al món laboral i famílies acollidores de menors amb mesura de protecció”. Les altres tres modalitats de la convocatòria són molt inferiors en nombre de persones sol·licitants i són les úniques que s’han començat a pagar.

“Ha passat mig any, i el miler de famílies d’Eivissa que havia demanat l’ajuda continuen sense notícies d’aquest Consell Insular”, ha criticat Vicent Torres. “La situació ja ens pareix insostenible”, ha dit, recordant que el mateix Consell va establir a les bases un termini de tres mesos per resoldre les sol·licituds, inferior als sis mesos que estableix la Llei de Subvencions: “Si es diu tres mesos, que siguin tres mesos, però el que no pot ser és que torni a passar el que està passant amb aquestes ajudes, quan encara estam en el pitjor moment de la crisi”.

A part del retard, el grup PSOE també alerta que moltes de les mil famílies sol·licitants es poden quedar sense l’ajuda, ja que “el Consell Insular està deixant caure, per declaracions que han fet, que hi ha moltes persones que no complien els requisits, i que no tendran l’ajuda”. “Si això és així, si això és cert, voldrà dir que aquesta convocatòria haurà set un fracàs”, ha lamentat el portaveu del PSOE, perquè “les ajudes no estan arribant a la gent, per com de malament es va fer en es procés de sol·licitud, amb aquelles coues indignes al carrer, i pels requisits, si al final és cert que moltes persones no els han complit o no han pogut aportar la documentació que se’ls demanava”.

La proposta que presenta el grup PSOE al ple del Consell Insular també demana “revisar els requisits de la convocatòria per assegurar que els ajuts arriben al nombre més gros possible de persones amb necessitats econòmiques” i “la posada en marxa i el desenvolupament dels mecanismes per facilitar i simplificar l’accés a la informació, els requisits per accedir a aquestes, tramitació de la sol·licitud i la resolució de les ajudes”.

Finalment, el grup PSOE demana “destinar el personal i recursos necessaris per agilitzar al màxim la convocatòria, resolució i abonament d’aquestes ajudes”.

Comments are closed