El grup PSOE denuncia que Vicent Marí continua sense oferir cap solució per acabar amb les pudors de Ca na Putxa i qualifica de “presa de pèl als vesins afectats” la proposta del Consell Insular d’una aplicació mòbil perquè registrin les queixes, sense oferir-los solucions

El grup PSOE denuncia que el Consell Insular de Vicent Marí encara no ha decidit cap solució per acabar amb les pudors de Ca na Putxa, després que fa més d’un any que varen començar les denúncies vesinals. En tot aquest temps, a pesar que el Consell va anunciar propostes com el tancament de la nau de maduració, la realitat és que “el conseller responsable, Vicent Roig, encara no ha decidit cap solució”. Així ho ha denunciat el conseller socialista Víctor Torres, qui en el ple del Consell del pròxim divendres presentarà una moció del PSOE per instar l’Executiu “a realitzar, de manera urgent, les inversions necessàries i prendre les mesures per a eliminar les males olors”.

El grup PSOE també qualifica de “presa de pèl” als vesins l’anunci d’una aplicació mòbil per “connectar percepcions empíriques d’olors”. “Demanar als vesins afectats que es descarreguin una aplicació de mòbil per informar de les pudors, en comptes de prendre decisions i fer millores que evitin aquest problema, ens pareix una presa de pèl i una falta de respecte a totes les persones que pateixen aquest problema”, ha manifestat el conseller del socialista.

Després d’un primer estiu i l’inici d’aquest segon, “és evident que la planta de tractament i separació de residus de Ca na Putxa provoca aquestos problemes als vesins i vesines afectats i al medi ambient de la nostra illa”. “De poc o res han servit fins ara les mesures correctores que s’han anat aplicant per a mitigar el problema de les males olors, ni els canvis en els protocols, ni l’anunci d’un projecte per al tancament de la nau de maduració, com a solució al problema, anunciat tant als vesins i vesines com als mitjans de comunicació fa mesos i que en la pràctica és només una opció sobre la qual encara no s’ha pres una decisió per part dels tècnics ni de l’equip de Govern d’aquest Consell Insular”, denuncia el conseller del PSOE.

En el Ple de divendres, el grup PSOE també proposarà “instar l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja que de manera urgent posin en marxa el sistema de recollida selectiva de residus orgànics”. Com explica Víctor Torres, el fet que aquests dos municipis no facin la recollida separada de matèria orgànica provoca un increment dels problemes de pudors a Ca na Putxa, ja obliga a manipular molt més els residus per fer la separació dins la planta, a part d’escurçar la vida útil de l’abocador.

Comments are closed