El grup PSOE denuncia que Vicent Marí continua sense pagar les ajudes a famílies del 2020 i li exigeix l’aprovació dels romanents per ampliar subvencions socials i al teixit econòmic

El grup PSOE del Consell Insular ha denunciat que el govern de Vicent Marí continua sense pagar les ajudes a famílies del 2020 i li ha exigit l’aprovació dels romanents de la liquidació pressupostària per poder ampliar les subvencions socials i al teixit econòmic. En una roda de premsa celebrada aquest matí, l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, ha lamentat que “el dia d’avui, quan la situació econòmica i la debilitat de les famílies és encara pitjor, amb una situació d’atur desbocat a la nostra illa, les ajudes a famílies, que varen registrar un miler de sol·licituds, encara no s’han concedit”.

“Totes les persones que varen haver de fer hores de coua davant del Consell a finals d’octubre principis de novembre, encara no han rebut ni un euro de la prestació”, ha denunciat el portaveu del PSOE. Vicent Torres ha reclamat el pagament de les prestacions de 2020 i que el Consell convoqui “urgentment” les ajudes del 2021 amb “un fort increment”.

Respecte a la protesta d’ahir de les patronals, Vicent Torres ha dit que “aquest Consell va totalment a remolc de la situació” i que “reacciona tard i malament”. “L’obligació del Consell és actuar, i no fer això que fan, d’amagar-se contínuament darrere de la queixa i la reclamació per fer oposició als governs socialistes. No pots dir que dónes suport a les protestes, i l’endemà continuar amb els romanents bloquejats, amb les ajudes de l’any passat encara per donar i sense notícia de les noves convocatòries”, ha manifestat.

El grup PSOE ha reclamat l’aprovació de la liquidació del pressupost del Consell Insular del 2020 per poder disposar dels romanents. Vicent Torres ha posat l’exemple del Consell Insular de Mallorca, que va aprovar el passat mes de febrer la seua liquidació per destinar 22 milions d’euros del romanent a noves convocatòries d’ajudes.

Al Consell d’Eivissa, per contra, “encara no sabem res de la liquidació del pressupost del 2020”. “És urgent aprovar-la per poder disposar de més recursos per ajudes per la Covid”, ha dit el portaveu socialista, insistint que “necessitam que els recursos del Consell estiguin per ajudar a la recuperació i per ajudar a les famílies que ho necessiten”.

En la seua intervenció, la consellera Silvia Limones ha lamentat les “prioritats” del govern del Consell de Vicent Marí, “adjudicant per emergència contractes a programes de televisió que no tenen res a veure amb la Covid, mentre les ajudes a famílies continuen sense pagar-se”. Des del PSOE “pensam que han de posar com a prioritat a les persones, tramitant i donant les ajudes necessàries”.

Finalment, el conseller Víctor Torres ha recordat el rebuig de l’equip de Vicent Marí a la proposta que va fer el grup PSOE en l’últim Ple del Consell Insular per demanar la creació d’un portal web que recollís la informació de totes les línies d’ajuts derivades de la Covid-19 i la creació d’una oficina específica on se centralitzin tots els ajuts per la Covid-19.

El grup socialista demanava la creació “d’un departament propi i independent dins del Consell, dotada de personal específic i dels recursos tècnics suficients, per a gestionar, tramitar i concedir de la manera més senzilla i ràpida possible tots els ajuts per pal·liar la situació generada per la pandèmia”. “No podem estar derivant personal d’altres departaments per resoldre els ajuts, vestint un sant per desvestir un altre”, ha criticat Víctor Torres, qui també ha insistit que “la ciutadania té imperioses necessitats, famílies, persones autònomes i empreses passen per dificultats mai vistes; davant d’una situació així, hem d’exigir que els recursos del Consell Insular estiguin amb la gent i no al banc”.

Comments are closed