El grup PSOE denunciarà Vicent Marí per la utilització fraudulenta de la publicitat institucional del Consell Insular

El grup PSOE exigeix a Vicent Marí que es disculpi públicament per la utilització partidista i fraudulenta de la publicitat institucional del Consell Insular d’Eivissa, que el passat diumenge es va utilitzar per criticar l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia amb un anunci a tota pàgina publicat en els dos diaris de l’illa.

Aquest ús fraudulent de la publicitat institucional està expressament prohibit per la Llei de Publicitat de les Illes Balears, com estableix en l’article 4.2: “Es prohibeix la publicitat institucional que: (…) d) “Menyscabi, obstaculitzi, pertorbi o qüestioni, de forma manifesta o implícita, les polítiques públiques o qualsevol actuació que legítimament hagi dut a terme un altre poder públic en l’exercici de les seves competències”.

La Llei 13/2010, 9 de desembre, de publicitat institucional de les Illes Balears, regula els aspectes bàsics de la publicitat que duen a terme les institucions, entre elles els consells insulars, i quines activitats de comunicació pública en queden excloses, així com els objectius de la publicitat i les prohibicions a què està sotmesa.

La publicació per part del Consell Insular d’un anunci en el qual obertament es critica l’Ajuntament de Sant Josep és, per tant, una presumpta il·legalitat, que el PSOE denunciarà en les instàncies que corresponguin.

Exigim a Vicent Marí que rectifiqui i que es disculpi públicament davant del conjunt de la ciutadania i, especialment, dels vesins i de les vesines de Sant Josep de sa Talaia, a qui el PP ha intentat manipular en contra de l’ajuntament amb publicitat pagada amb sous públics.

El grup PSOE també exigirà que s’aclareixi qui o quines persones varen encarregar l’anunci, qui o quines persones el varen elaborar, i qui o quines persones li varen donar la conformitat per a la seua publicació, per tal que es depurin responsabilitats.

També es demanarà quin ha estat el cost econòmic dels anuncis publicats en diumenge a tota plana en els dos diaris impresos i que el Partit Popular retorni a les arques públiques els sous que hagin costat.

Lamentablement, no és la primera vegada que el Consell Insular de Vicent Marí utilitza els recursos i mitjans públics en favor del Partit Popular, com ja ha passat anteriorment amb les crítiques contra el PSOE publicades a la web institucional i a les xarxes socials de la institució el passat 10 de novembre, o altres abusos com la contractació d’accions publicitàries al marge de la legalitat amb l’excusa de la crisi de la Covid-19, com va denunciar la Intervenció General del mateix Consell Insular.

Comments are closed