El grup PSOE exigeix a Vicent Marí que deixi de posar el Consell Insular d’Eivissa al servei dels interessos partidistes del Partit Popular

El grup PSOE ha exigit avui a Vicent Marí que deixi de posar el Consell d’Eivissa al servei dels interessos partidistes del PP. “Per favor, no utilitzin el Consell de manera partidista en favor del Partit Popular. El Consell d’Eivissa ha d’estar al servei de la ciutadania d’Eivissa, i no al servei del PP”, ha dit avui en el ple de la institució l’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres.

PP i Cs han votat en contra de la proposta socialista d’inici de les obres pendents dels fons estatutaris, com és el projecte de senders turístics de Ses Salines, que compta amb l’autorització de la Demarcació de Costes des de novembre del 2019.

Vicent Torres, els ha demanat “que siguin conseqüents amb el que han trobat, i que continuïn la feina”. “La responsabilitat ja no és meua, des de fa un any i mig, ara és seua. I això és el que li demanam en aquesta moció”, ha insistit el portaveu del PSOE.

A pesar de la insistència del grup PSOE, el govern de Vicent Marí ha votat en contra de la moció socialista en favor de la contractació de totes les actuacions del Conveni de fons estatutaris que siguin possibles abans de la finalització de l’última pròrroga.

Respecte a les mocions presentades pel PP i Cs en el ple del Consell, referent a diverses peticions al Govern de les Illes Balears i al Govern d’Espanya, el grup PSOE considera que tenen l’objectiu de fer oposició als executius progressistes: “Només aixequen les pancartes reivindicatives quan no governen els seus a Palma. Quan vostès governen la CAIB o a Madrid, callen i acoten el cap a tot el que li diuen, ja sigui per fer una Llei de finançament insuficient, o ja sigui per caducar convenis”, ha criticat Vicent Torres.

“Vivim un moment molt difícil, necessitam unitat i fer molta feina, tenen el nostre suport en l’aprovació de mesures que ens ajudin a fer front a aquesta situació de pandèmia”, ha insistit el portaveu del PSOE, lamentant que “una vegada més, no han presentat cap proposta, cap projecte, que vagi en aquest sentit, només mocions polítiques, molt partidistes, que estic segur que no presentarien si al Govern de les Illes Balears governàs el seu partit”.

Marí Bosó, responsable del bloqueig de les bestretes
En el debat sobre la reclamació de les bestretes, Vicent Torres ha recordat que “és el senyor Marí Bosó, qui va provocar l’actual situació de bloqueig”, amb l’aprovació de la Llei de finançament del Consell Insular de l’any 2014.

El portaveu del PSOE ha explicat que la llei “no va establir que les bestretes es pagassin íntegrament, ni en quins anys. No intentin buscar altres culpables, varen ser vostès, millor dit, el senyor Marí Bosó, qui va fer aquesta llei”, ha recordat.

Aprovat un “pitjor” Pla de transports
El grup PSOE ha votat en contra de l’aprovació definitiva del Pla de transport per carretera, ja que és “pitjor” que l’aprovat en 2018 per l’anterior Consell progressista. El conseller socialista Víctor Torres ha criticat que la dreta aprovi un nou Pla que tendrà un dèficit de més de 4 milions d’euros, quan justament aquesta va ser l’excusa per rebutjar el Pla del 2018.

Comments are closed