El grup PSOE exigeix a Vicent Marí que demostri la seua voluntat de consens retirant el Reglament de simplificació administrativa, imposat pel Consell Insular sense cap diàleg

El grup PSOE exigeix a Vicent Marí que “demostri la voluntat de consens retirant el Reglament de simplificació administrativa”, que va ser “imposat” pel Consell Insular “sense cap diàleg ni amb l’oposició ni amb els ajuntaments de l’illa”, ha criticat l’anterior president del Consell Insular i portaveu del PSOE, Vicent Torres. En el seu discurs del Vuit d’Agost, Vicent Marí es va comprometre a un “gran acord” en matèria territorial, però “al mateix temps imposa un Reglament que aixeca controls, envaeix lleis i provoca més saturació turística al camp”, recorda el portaveu socialista.

Vicent Torres lamenta que “el president Marí diu una cosa en els seus discursos, i acaba fent la contrària”, amb “incompliments continuats de totes les seues promeses d’investidura”. “Un dia diu que buscarà consens, i l’endemà aprova un reglament de desprotecció sense cap classe de diàleg”, ha criticat.

Els grups polítics del PSOE del Consell i dels ajuntaments de l’illa han registrat un document d’al·legacions al Reglament, exigint-ne la retirada. El document, que està pendent d’aprovació definitiva, envaeix competències autonòmiques i altera lleis com la d’Urbanisme, la Turística o l’Agrària, provoca una major saturació turística al camp, com és el lloguer turístic de totes les cases pageses, i aixeca controls a activitats com la construcció.

En matèria de territori, el portaveu del PSOE adverteix que “el grup socialista no acceptarà cap retallada en protecció de la nostra illa” i recorda que “el PP no va presentar ni una sola proposta” en relació amb la Modificació del PTI aprovada en la passada legislatura.

Vicent Torres també ha lamentat que Vicent Marí “fa dos anys que promet una regulació de l’entrada de vehicles, i en tot aquest temps no ha fet res”. Segons el portaveu del PSOE, Vicent Marí “fa molts de discursos i moltes promeses”, però després “és incapaç de complir-les”.

Comments are closed