El grup PSOE exigeix a Vicent Marí que restauri la legalitat en el Consell Insular i que demani “disculpes” pels 745.000 euros de promoció turística adjudicats “sense cap empara legal”

El grup PSOE ha registrat avui un recurs de reposició contra el decret del president de 8 de setembre pel qual s’aixecava l’objecció de la Intervenció del Consell d’Eivissa al pagament dels contractes de 745.000 euros adjudicats sense concurs públic i sense seguir el procediment d’emergència que marca la Llei de contractes. El grup PSOE exigeix que es procedeixi a la nul·litat dels contractes, tal com havia demanat la Intervenció General del Consell, màxim òrgan de control de la legalitat en la despesa econòmica de l’administració insular.

L’anterior president del Consell Insular i portaveu del PSOE, Vicent Torres, acompanyat del conseller i de la consellera socialistes Víctor Torres i Silvia Limones, ha presentat en roda de premsa el recurs de reposició, afirmant que l’assumpte “és molt greu” i que “no recordam en aquest Consell Insular una situació com la que s’ha produït”, de contractació de 745.000 euros “sense cap garantia legal”.

Vicent Torres ha insistit que “això no ho diu el grup PSOE, això és el que diu l’informe d’Intervenció General”, que “no és un òrgan més, no és un informe més, és l’informe més important de tot l’expedient, i no dóna lloc a cap dubte”.

“No podem permetre un Consell Insular que se salta totes les Lleis ‘a la torera’, adjudicant “centenars de milers d’euros sense concurs ni cap procediment legal”. Amb aquest recurs “li exigim la nul·litat del decret que aixeca l’objecció d’Intervenció i que es restauri la legalitat en aquest Consell Insular. És a dir, que s’iniciï també la nul·litat de Ple Dret de tots aquests contractes”, ha manifestat Torres.

Disculpes públiques de Vicent Marí
El portaveu socialista també ha exigit a Vicent Marí “que es disculpi públicament davant dels treballadors i les treballadores d’aquest Consell Insular, la Intervenció primer de tot, i davant del conjunt de la ciutadania de l’illa, que espera molt més dels nostres governants, crec jo”. Segons ha dit, “està en joc el bon nom, no ja d’aquest equip de govern i del president Vicent Marí, sinó de tota la institució del Consell Insular, que no s’havia trobat amb un expedient així en quaranta anys”.

Una vegada més, Vicent Torres els ha advertit “que no li donin la culpa a la pandèmia, ni als funcionaris d’aquesta casa. Aquí només hi ha un responsable, i és a temps de rectificar.”

La resposta de Vicent Marí “carregant contra la Intervenció del Consell, és inaudita”, ha afirmat el portaveu del PSOE. Vicent Torres ha citat el comunicat públic del Col·legi d’Interventors, qui ha qualificat els atacs de Vicent Marí com a “pressions i coaccions” al funcionariat que vetlla pel compliment de la legalitat de les administracions públiques.

“Atacar a la Intervenció del Consell Insular, màxim òrgan de control de la legalitat d’aquesta institució, per tapar un expedient que és una farsa de principi a final, és una sortida lamentable i impròpia de la responsabilitat que tenim com a servidors públics”, ha dit Torres.

Segons el portaveu del PSOE, “la Covid-19 no és una excusa perquè el PP i Ciutadans contractin el que vulguin, amb qui vulguin, per l’import que vulguin. Amb la Covid-19 continuen havent-hi unes lleis i uns procediments que s’han de complir.”

En el seu recurs, el grup PSOE recorda que “la contractació per la via d’emergència està prevista en la Llei de contractes del sector públic, que marca uns procediments legals que en aquest cas no es varen seguir”.

El portaveu del PSOE també s’ha referit als “enganys i mentides, un darrere l’altre”, per part de l’equip de govern: “Per què diu el president que no es va contractar verbalment, si abans d’iniciar-se l’expedient ja s’estaven buscant localitzacions pel vídeo?” “Com sabia aquesta productora que havia de fer un vídeo, si l’expedient no estava ni començat?”, ha manifestat.

Vicent Torres ha criticat que “varen muntar l’expedient després de parlar amb ells”. “Va ser un contracte verbal de llibre”, fet amb “maniobres tan ridícules com demanar un segon pressupost a una productora que no pot treballar amb les administracions públiques, per fer veure que l’altre pressupost era més barat i més convenient”.

El portaveu del PSOE ha conclòs que “és molt preocupant veure com es munta una farsa d’expedient per donar 745.000 euros en contractes públics”, el que suposa “un escàndol” de l’equip de Vicent Marí de PP i Ciutadans.

Registrat el recurs de reposició per part del grup PSOE, el Consell Insular té un termini d’un mes per donar-hi resposta.

Comments are closed