El grup PSOE exigeix al Consell Insular de Vicent Marí “responsabilitats” per la instal·lació d’un paviment al pavelló Sa Blanca Dona que impedeix la pràctica d’esports en condicions segures i provoca risc de lesions

El grup PSOE ha denunciat avui que el nou paviment de pavelló insular Sa Blanca Dona no permet la pràctica d’esports de sala en condicions segures i provoca risc de lesions. A més, la decisió de no instalar parquet impedeix la celebració d’esdeveniments i competicions de primer nivell. Després d’una inversió de més de 300.000 euros en la reforma, aquesta només dóna problemes, com han lamentat l’anterior president i portaveu Socialista, Vicent Torres, i el conseller Víctor Torres, en una compareixença a l’exterior del poliesportiu.

Com han explicat, la superfície és massa dura i no esmorteeix l’impacte dels salts. Altres esportistes es queixen que la pista no llisca, és molt abrasiva i frena els moviments, el que pot produir greus lesions en qualsevol mal gest en un canvi de direcció del jugador. “Qui se’n farà responsable, si algun esportista es lesiona?”, ha demanat el conseller del PSOE Víctor Torres.

Des de l’inici de legislatura, el PSOE ve denunciant “la mala gestió, falta de planificació i improvisació per part del Consell Insular de Vicent Marí pel que fa a la gestió de les instal·lacions esportives”. Víctor Torres s’ha referit concretament el conseller d’Esports, Salvador Losa: “La seua incompetència costa sous a tota la ciutadania. En qualsevol àmbit privat, aquest senyor ja estaria al carrer”, ha manifestat.

Una “improvisació que afecta greument el dia a dia dels clubs i escoles esportives, que es varen veure abocats a un pelegrinatge de pista a pista per poder continuar entrenant i competint, a mitjan temporada amb les greus conseqüències que això comporta, mentre es feien les obres, i que ara veuen condicionat el seu día a dia per un paviment que no dóna resposta a les seues necessitats”.

Torres ha recordat que el setembre de 2020 el grup PSOE va presentar una moció al ple del Consell Insular “instant al cobriment de les pistes del complex esportiu des Raspallar i la instal·lació de parquet al pavelló Sa Blanca Dona, per tal de poder cobrir les necessitats de tots els clubs i esportistes de la nostra illa i obrint la possibilitat de poder albergar tot tipus de competicions i grans esdeveniments esportius”.

El Partit Popular i Ciutadans van votar en contra d’aquesta moció del PSOE, en una decisió “partidista”, per a, sis mesos més tard, incorporar als pressupostos del 2021, a través d’una modificació de crèdit amb càrrec als romanents de tresoreria dues partides, una en concepte de ” canvi de sòl pavelló Sa Blanca Dona”, per import de 390.000 euros, i una altra en concepte de projecte executiu centre poliesportiu es Raspallar, per import de 50.000 euros.

El conseller Salvador Losa “va a remolc les iniciatives presentades per l’oposició, propostes que rebutja en els plens votant en contra i fa seves mesos més tard”, ha dit Víctor Torres. No obstant això, el Consell Insular va decidir no instal·lar una superfície de parquet. “Una decisió política, com va reconèixer el mateix conseller d’Esports Salvador Losa al Ple, assumint la responsabilitat de la decisió.

Els consellers del PSOE han mostrat com les cistelles interiors antigues, que pesen massa per al nou paviment, estan a l’exterior del pavelló per falta de lloc per emmagatzemar-les, fent-se malbé, com també la superfície provisional traslladada des de Mallorca el cap de setmana anterior perquè pogués jugar el volei, perquè el nou paviment no reuneix les condicions per aquest esport.

El PSOE ha recordat la llarga trajectòria d’improvisacions del Consell de Vicent Marí en instal·lacions esportives, com tots els problemes que hi ha hagut al pavelló de sa Pedrera, de retard en la reparació i per la instal·lació d’un parquet que impedia posar-hi grades supletòries, o la compra d’un joc de cistelles fixades al sostre per al pavelló Sa Blanca Dona que no serveixen per a la disputa de partits de bàsquet de categories superiors.

Comments are closed