El grup PSOE exigeix al Consell Insular que actuï contra les plataformes de comercialització de pisos turístics

El grup PSOE del Consell d’Eivissa critica que el conseller d’Intrusisme, Mariano Juan, incompleix la seua obligació de perseguir pisos turístics i l’activitat de les plataformes d’Internet. El grup socialista va demanar el passat 20 de juliol consultar les actes i diligències d’inspecció turística d’aquest 2020, per comprovar la feina realitzada en el que duim d’any, però la directora insular d’Intrusisme, Naihara Cardona, de moment continua sense autoritzar-ne l’accés (el Reglament del Consell Insular estableix un màxim de deu dies d’ençà de la petició).

El grup PSOE ha demanat accedir a aquesta informació, després de comprovar que les principals plataformes d’Internet continuen comercialitzant centenars de pisos turístics, a pesar que la Llei turística és molt clara en la seua prohibició. En els últims mesos, el conseller d’Intrusisme, Mariano Juan, ha realitzat reiterades manifestacions en què reconeix que no s’està actuant contra les plataformes d’Internet perquè, segons ell, ho impedeix la normativa europea. No obstant això, Mariano Juan es contradiu a si mateix, ja que per un costat afirma que no es poden sancionar, però al mateix temps diu que “acabaran amb una multa important, si no col·laboren”.

El grup exigeix explicacions a Mariano Juan per aquesta contradicció: Es pot o no es pot sancionar a les plataformes comercialitzadores de pisos turístics? Si es pot, per què el Consell Insular no actua? A més, Mariano Juan tampoc ha donat detalls del conveni que diu estar negociant amb la principal plataforma de lloguers. Quina col·laboració espera? L’únic que sabem és que aquesta plataforma continua actuant promocionant pisos turístics sense que consti cap diligència oberta per part del Consell Insular.

Respecte al precinte de pisos turístics, Mariano Juan va afirmar a l’inici de legislatura que ho farien d’acord amb l’actual normativa. Un any després, el Consell Insular no ha iniciat ni un sol expedient de precinte, que se sàpiga, el que suposa un nou engany del conseller d’Intrusisme.

Des del PSOE consideram que l’actual crisi turística, provocada per la Covid-19, no ha de ser una excusa per deixar de perseguir l’intrusisme en el sector de l’allotjament turístic. Tot el contrari, ara més que mai el Consell Insular s’ha de centrar a erradicar aquestes pràctiques il·legals, que aquests moments de dificultat encara fan més mal a les empreses i autònoms que sí que actuen d’acord amb la legalitat.

Al mateix temps, exigim transparència a la directora insular d’Intrusisme i que compleixi amb allò que diu el Reglament del Consell quant a l’accés a documentació per part dels consellers insulars.

Comments are closed