El grup PSOE exigeix al conseller Javier Torres que controli les VTC i li recorda que Ciutadans va votar en contra de la regulació del sector

El grup PSOE del Consell Insular exigeix al conseller de Transports, Javier Torres, que controli el funcionament de les noves VTC a Eivissa, assegurant que compleixen amb la regulació del decret balear aprovat en el 2019. L’anunci de Torres de demanar al Govern Balear una nova regulació del sector és una excusa per eludir la responsabilitat del Consell Insular d’Eivissa de controlar el funcionament de les VTC i que operen complint amb l’actual normativa.

Encara és més sorprenent que sigui Javier Torres, de Ciutadans, qui demani una nova regulació de les VTC, quan el seu partit va ser l’únic que va votar en contra del decret aprovat en 2019 perquè considerava que afectava “la lliure empresa”. Ciutadans sempre ha defensat la liberalització total del sector, posicionant-se clarament en favor de les VTC.

La regulació de les VTC es va aprovar el 12 de març del 2019, i per tant no té ni dos anys de vigència. Des del grup PSOE consideram que el decret, aprovat pel govern progressista de Balears a finals de la passada legislatura, és suficient per garantir un funcionament del servei de les VTC en equilibri amb el sector del taxi.

Els requeriments més importants que estableix el decret són que els serveis de VTC estaran sempre condicionats a una contractació prèvia mínima de trenta minuts, que no podran buscar clients ni circulant ni estant aparcats, i que la comercialització dels seus serveis només es podrà fer a través d’empreses acreditades com a empreses de transport.

És obligació del Consell Insular d’Eivissa fer complir aquestes condicions, inspeccions i sancionar les empreses que no ho compleixin, en comptes de buscar excuses per no fer la seua feina parlant d’una suposada falta de regulació que no existeix.

Des del grup PSOE consideram que l’actual regulació és suficient per garantir un equilibri entre el taxi i les VTC, i recordam que és responsabilitat del Consell Insular fer-la complir.

Comments are closed