El grup PSOE exigeix explicacions per la política “clientelar” del Consell Insular de Vicent Marí, que dispara fins al 5,4 milions les subvencions i contractes a dit

El grup PSOE ha denunciat en el ple del Consell Insular la política “clientelar” de l’equip de govern de Vicent Marí, que ha disparat fins als 5.409.779 euros les subvencions i contractes adjudicats “a dit” per part de l’administració insular i l’empresa FECOEV. L’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, ha interpel·lat sobre aquest assumpte el conseller d’Hisenda, Salvador Losa, qui en les seues intervencions no ha contestat cap de les preguntes que li ha fet el representant del PSOE.

Un total de 5,4 milions d’euros adjudicats “sense concurrència, sense igualtat, sense no discriminació, sense publicitat i sense transparència”, “tot el contrari del que diu el seu Pla de subvencions aprovat en 2020”, com ha explicat Torres.

“Vostès han posat disparat les subvencions i contractes a dit perquè l’any que ve hi ha eleccions. Fan un ús i un abús de ses subvencions i contractes a dit per pur electoralisme. Això té un nom: política clientelar”, ha denunciat el portaveu socialista.

 

“El Partit Popular, amb el suport del conseller de Ciutadans, aquells que venien a regenerar la política, ha instal·lat en aquest Consell Insular les pràctiques de sempre. Abusen d’allò que diu la Llei de subvencions, allò que hauria de ser una excepció, amb vostès es converteix en la norma.”

Vicent Torres ha denunciat que “a un any de les eleccions, disparen les subvencions nominatives i ho fan en benefici de determinats col·lectius i entitats”, ja que, segons ha explicat, mentre en altres departaments es disparen les subvencions a dit del Consell Insular, “quantitats molt generoses”, que arriben a prop del 50% del total, en Serveis Socials hi ha 1,7 milions d’euros de subvencions que es convocaran per via competitiva. “Per què a uns sí, i a uns altres no?”, ha preguntat el portaveu del PSOE, sense obtenir resposta del conseller del PP.

PP i Cs, en contra de les mocions del PSOE en favor de la reforma laboral i per una campanya d’acolliment familiar

La majoria formada pel PP i Cs ha votat en contra de les mocions del PSOE presentades en el Ple del Consell Insular. La consellera Silvia Limones ha presentat una proposta en favor de la reforma laboral, que el Govern d’Espanya ha acordat amb sindicats i patronals. A pesar que la reforma ha estat fruit del diàleg social, ni PP ni Cs han volgut aprovar la proposta del PSOE d’instar els grups polítics a les Corts Generals a “donar suport a la reforma laboral acordada entre els agents socials per a impulsar la creació d’ocupació estable i de qualitat, i per a atallar la precarietat i la desocupació al nostre país”.

PP i Cs també han votat en contra de la proposta del PSOE de realitzar una campanya per fomentar l’acolliment familiar de menors. El conseller Víctor Torres ha lamentat el rebuig dels grups de l’equip de govern a la proposta d'”engegar una campanya d’acolliment familiar de menors per augmentar la cartera de persones i famílies disponibles i susceptibles de poder atendre aquesta necessitat”.

Torres ha recordat que els serveis d’acolliment del Consell, als quals ha agraït la bona feina que fan, tenen elevat nivell d’ocupació, que ha reconegut la mateixa consellera del PP, Carolina Escandell. “Es fa necessari emprendre accions per millorar aquesta situació, i unes de les mesures adients seria optar, dins de les possibilitats, pels acolliments familiars enfront dels acolliments residencials”, ha dit el conseller del PSOE. A pesar de tot, PP i Cs del Consell Insular hi han votat en contra.

 

Comments are closed