El grup PSOE lamenta el rebuig de Vicent Marí a la nova Llei turística i l’insta a iniciar de manera “urgent” la redacció del PIAT per “reduir les places turístiques”

El grup PSOE vol lamentar públicament el rebuig de Vicent Marí a la nova Llei turística i l’insta a començar de manera “urgent” la redacció del PIAT per reduir les places turístiques. Així ho ha dit l’anterior president i portaveu socialista, Vicent Torres, qui ha anunciat la presentació d’una moció al pròxim Ple del Consell Insular per “instar l’executiu insular a començar de manera urgent el treball de redacció del Pla d’intervenció d’àmbits turístics de l’illa d’Eivissa (PIAT) i que el mateix es faci amb criteris de reducció de places turístiques i de sostenibilitat i protecció social, mediambiental i econòmica”.

Recordem que el PIAT és el pla director sectorial del turisme i que ha de regular, tal com estableix la Llei, el planejament, l’execució i la gestió dels sistemes generals de les infraestructures, els equipaments, els serveis i les activitats d’explotació de recursos en l’àmbit de l’ordenació turística.

Segons Vicent Torres, “el decret llei és una oportunitat per avançar cap a un model turístic social, de qualitat i sostenible per a la nostra illa” i lamenta que el govern del Consell Insular faci “tacticisme electoral d’oposició al Govern balear, en comptes d’ajudar a la millora del turisme”. “L’illa d’Eivissa és la que major pressió turística registra de tota la Comunitat, i es veurà especialment beneficiada d’aquest decret”, ha insistit Torres.

El portaveu del PSOE també ha recordat que el decret llei “té un ampli consens dels agents socials i econòmics”. “Eivissa no pot perdre l’oportunitat que ens brinda la nova Llei en favor de definir un projecte de futur per al turisme de la nostra illa”, ha remarcat.

En la moció que presentarà al pròxim Ple, el grup PSOE del Consell Insular destaca que “les Illes Balears han donat una passa cap al futur del turisme”, amb l’aprovació el passat 11 de febrer del Decret llei per a la circularitat i la sostenibilitat en el turisme. Una norma que “té per objectiu impulsar la modernització i la transformació del sector pensant, per primera vegada, en favor dels treballadors i de les treballadores, amb millores per a la seua salut; en les empreses, amb ajudes econòmiques per modernitzar els seus establiments i amb simplificació administrativa; en el conjunt de la ciutadania, amb mesures per reduir la pressió i créixer en qualitat, decreixent en quantitat; i en el medi ambient, amb obligacions per cuidar el nostre entorn i potenciar les pràctiques sostenibles”.

Comments are closed