El grup PSOE lamenta el vot en contra de PP i Cs a la proposta d’un repartiment just de les subvencions del Consell Insular als ajuntaments

El grup PSOE lamenta el vot en contra de PP i Cs a la proposta d’un repartiment just de les subvencions del Consell Insular als ajuntaments. En el Ple ordinari de gener, celebrat avui, la coalició de dretes ha rebutjat la petició socialista de “retirar la proposta Pla 5 Estratègic de cooperació municipal presentada en l’últim Consell d’Alcaldes” i l’elaboració d’una nova “que no inclogui la despesa prevista en el concepte de Llei de Capitalitat d’Eivissa i que estableixi un repartiment just de les subvencions entre els cinc ajuntaments de l’illa”.

El portaveu socialista i anterior president, Vicent Torres, ha demanat “una nova proposta més justa per a tots els municipis”, recordant que el Pla presentat per Vicent Marí estableix una inversió mitjana de 0,92 euros per habitant al municipi d’Eivissa, i en l’altre extrem, una inversió de 82,21 euros per habitant a Sant Joan.

A més, Vicent Torres ha explicat: “Vostès diuen als ajuntaments que els repartiran 4,4 milions d’euros, però al seu pressupost només hi figuren 2,5 milions, dels quals 1,5 corresponen a la Llei de Capitalitat. Per tant, el pla de cooperació per a 2020 només contempla 1 milió d’euros. Ja em diran d’on trauran els sous que falten”, ha dit Torres.

En el període 2015-2017, com ha recordat, el Consell Insular va destinar 13,6 milions d’euros a plans de cooperació municipal, convenis de millora de zones turístiques i instal·lacions esportives municipals. “Vostès estan molt lluny dels 13,6 milions que vàrem destinar en l’anterior legislatura.”

El portaveu socialista ha exigit una “rectificació” i ha reiterat que “li correspon a vostès, com a govern de l’illa, formular una proposta i arribar a un acord amb els ajuntaments”.

Aprovada la moció del PSOE contra el veto parental
El grup PSOE ha aconseguit el suport de tots els grups a la moció de rebuig al veto parental i als intents de la ultradreta de controlar les escoles, a pesar que el durant el PP ha arribat a negar el que està succeint a Balears. Com ha dit el conseller socialista Víctor Torres, fa falta “un pronunciament clar d’aquesta institució, un missatge contundent, en defensa del dret constitucional a l’educació i un reconeixement explícit de suport al treball docent”.

Per contra, les dretes han rebutjat la moció del PSOE per centralitzar i millorar l’accessibilitat a la informació esportiva als col·lectius implicats en el procés esportiu de l’illa. Víctor Torres ha lamentat el vot en contra de PP i Cs, a pesar que la moció tenia propostes “en positiu” com treballar per “millorar la coordinació i la comunicació entre els organitzadors i responsables de les activitats, competicions i esdeveniments esportius a fi d’elaborar una agenda consensuada i coordinada”, crear un “Portal d’Esports” amb una agenda i un calendari coordinat, i crear una aplicació per a telèfon mòbil per a rebre les notificacions de notícies, activitats i esdeveniments esportius, amb la possibilitat que permeti accedir als calendaris, resultats i classificacions, així com accés a la compra d’entrades”.

Comments are closed