El grup PSOE lamenta la falta de compromís del Consell Insular en el projecte de 120 habitatges públics del solar de la comissaria

El grup PSOE critica la “falta de compromís” del Consell Insular en el projecte de 120 habitatges públics del solar de la comissaria, promogut la legislatura anterior per part de la màxima institució insular. El president quan es va impulsar el projecte i actual portaveu socialista, Vicent Torres, ha mostrat la seua sorpresa per les declaracions del diputat del PP Miquel Jerez, dient que la iniciativa “està en perill”, quan “és l’actual govern del PP al Consell Insular qui se n’ha despreocupat i no ha compromès la inversió”.

Vicent Torres recorda que el Govern Balear i el Ministeri de l’Interior “estan treballant en el desenvolupament del protocol”, i que en tot cas “és el Consell Insular qui no s’està preocupant perquè sigui realitat”. 

El grup PSOE demana al govern de Vicent Marí “que s’impliqui” en fer realitat el protocol firmat entre l’anterior executiu del Consell Insular, el Govern d’Espanya, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Eivissa.

D’acord amb el protocol, firmat el 27 de febrer de 2019, el Ministeri de l’Interior segregarà una parcel·la de 8.000 metres quadrats per cedir-la a l’IBAVI, qui s’encarregarà de la redacció dels projectes i de la construcció de quatre promocions de 30 pisos cada una. El Consell d’Eivissa adquirirà dos dels edificis per destinar-los a habitatge social, la mateixa funció que tendrà el tercer edifici, que serà gestionat directament per l’IBAVI. El quart edifici, que serà el que estarà situat més a prop de la Comissaria, se cedirà al Ministeri de l’Interior, per tal que el pugui destinar a l’allotjament de funcionaris de Policia Nacional o de Guàrdia Civil. Per part de l’Ajuntament, aquest facilitarà tota la tramitació urbanística i obtenció de les corresponents llicències de construcció.

Comments are closed