El grup PSOE presenta al Consell Insular 150 mesures en favor d'”una recuperació justa i un model sostenible” per a Eivissa després de la Covid-19

El grup PSOE del Consell Insular ha presentat avui un document amb 150 mesures en favor de la recuperació social i econòmica d’Eivissa després de la Covid-19. Són propostes que se sumen als documents presentats pel grup Socialista en abril i en maig, en favor d’un acord unitari de tots els grups polítics del Consell Insular que el PSOE està demanant des de l’inici de l’estat d’alarma.

L’anterior president i portaveu del PSOE, Vicent Torres, ha explicat que “els socialistes pensam que s’ha de sortir de la crisi de la Covid-19 sense que ningú quedi endarrere”, amb mesures que assegurin “una recuperació justa”. Al mateix temps, també demana que “la sortida de la crisi no es faci a costa del territori” i que s’asseguri “un model sostenible”.

Vicent Torres ha explicat que les propostes del grup PSOE se centren en la recuperació social, mesures de suport a la cultura i als esports, en un model econòmic de futur, en un model territorial sostenible i en una administració àgil i moderna.

En l’àmbit social, “perquè sigui una recuperació Justa, que no deixi ningú endarrere, proposam mesures com un Pla insular d’ajut al lloguer, el reforç de tots els serveis socials del Consell i un especial suport a les polítiques d’igualtat i per combatre les violències masclistes”. El grup PSOE considera que “el Consell Insular té la capacitat d’actuar en polítiques d’accés a l’habitatge, com es va fer l’anterior legislatura amb iniciatives com el projecte de 120 d’habitatges al solar de la Comissaria de Policia, que han de continuar endavant”.

Destaca també un important paquet de mesures per a la recuperació de la cultura i dels esports. “Són activitats fonamentals, que el Consell d’Eivissa ha d’ajudar a recuperar, ja que són dels sectors més afectats per la crisi sanitària de la Covid-19”, ha explicat Vicent Torres.

Quant al model econòmic i en favor de la creació de llocs de feina, el grup PSOE demana al Consell Insular que aposti per un model sostenible i de qualitat. Entre altres propostes, es demana la creació d’un fòrum per a la reactivació del sector turístic d’Eivissa i l’elaboració del Pla d’Intervenció d’Àmbits Turístics (PIAT) d’Eivissa, el document de planificació de tota l’activitat turística al conjunt de l’illa. Així mateix. El PSOE considera que s’ha de diversificar apostant per altres activitats: les lligades al sector primari, indústries locals i tecnològiques, fonamentalment.

El portaveu del PSOE ha insistit que “Eivissa no pot sortir de la crisi a costa del territori. S’ha d’apostar per polítiques energètiques, d’aigua i de gestió territorial en favor de la sostenibilitat territorial. Fa falta un gran acord d’illa en favor de la sostenibilitat, que ha de ser possible amb la revisió del Pla Territorial”.

Finalment, altres propostes del PSOE aposten per “una administració moderna i àgil”, que “el Consell Insular faci un salt en la millora del servei que ofereix a la ciutadania, apostant per les eines tecnològiques i implantant de manera definitiva sistemes com el teletreball”.


Presentades les propostes, el grup PSOE insta a l’executiu de Vicent Marí a fer possible “un gran acord en favor de la reconstrucció d’Eivissa amb la participació i les propostes de tots els grups polítics”.

Comments are closed