El grup PSOE presentarà una moció per demanar al Consell Insular una segona convocatòria d’ajuts socials per la Covid

El grup PSOE presentarà al pròxim Ple una moció per demanar al Consell Insular d’Eivissa una segona convocatòria d’ajuts socials per la Covid-19, ja que moltes persones s’han quedat fora per la falta d’informació i de previsió per part de l’executiu insular. Avui mateix, a pesar que ja s’ha acabat el termini de sol·licitud, hi ha persones segueixen acudint al Consell Insular per demanar informació, ja que han arribat tard en la sol·licitud. El miler de peticions registrades, i que la meitat d’elles s’hagin produït en només un dia, mostra una falta total de previsió per part del Consell Insular, que ha provocat una enorme frustració entre les persones demandants.

El portaveu del grup PSOE i anterior president del Consell Insular, Vicent Torres, considera també que la consellera de Benestar Social, Carolina Escandell, “s’hauria de disculpar per la situació provocada, en comptes de responsabilitzar de les coues a les persones sol·licitants”. En tractar-se de la primera convocatòria, “entenem que es puguin produir errors i falta de previsió, però el que s’ha de fer és disculpar-se i rectificar, en comptes de criticar la gent que feia coua, acusant-los d’esperar a l’últim dia, o de criticar al grup de l’oposició”.

Vicent Torres ha afirmat que “l’administració insular ha de donar les màximes facilitats i ajudar la gent”. És per això que el PSOE presentarà en el pròxim Ple una moció “per demanar una segona convocatòria dels ajuts, ja que probablement moltes persones no han arribat a temps per demanar-la, i per ampliar la partida econòmica de l’actual, en el cas que sigui necessari per no deixar fora a cap dels sol·licitants que compleixin amb els requisits”.

La convocatòria d’ajuts socials per la Covid-19, que va ser una iniciativa proposada pel grup PSOE el passat mes d’abril dins del Pla de recuperació social i econòmica, ha de servir “per ajudar al màxim nombre de persones”, ha insistit Vicent Torres, qui considera que aquesta primera convocatòria “no es va publicitar prou, com ho demostra que els primers dies hi havia molt poques persones sol·licitant-les”. El grup PSOE demanarà també que es faci “suficient publicitat de la convocatòria i que es disposin dels recursos necessaris per evitar les llargues coues que s’han vist en l’última setmana”.

Respecte a la “complicada tramitació ‘online’”, el portaveu del grup PSOE considera que “s’ha de simplificar i facilitar el registre de la sol·licitud a través d’Internet”, per tal que una majoria de persones les puguin demanar sense haver-se de desplaçar a la seu del Consell.

Queixa formal per l’ús partidista del web i Twitter del Consell
El grup PSOE també elevarà una queixa formal per escrit a la Presidència del Consell Insular i al Departament de Transparència per l’ús partidista del web institucional i del compte de Twitter de la institució, on encara no s’han retirat les publicacions en què el govern insular critica al grup de l’oposició.

El grup PSOE exigeix que aquestos continguts siguin esborrats i que no es tornin a utilitzar els canals institucionals per criticar als grups de l’oposició.

Comments are closed