El grup PSOE qualifica de “nyap” el suposat pla d’igualtat de l’Ajuntament de Santa Eulària i exigeix un en condicions

El grup municipal Socialista considera “un nyap” la primera fase del Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i exigeix “la seva immediata retirada i que es faci un concorde al que exigeix la Llei d’igualtat”. Així ho ha demanat el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, qui considera que “la nostra alcaldessa, Carmen Ferrer, hauria de ser més diligent i no presentar un document de pla d’igualtat tan deficient i que ha costat 11.000 euros a les arques públiques”. A més, segons ‘Benet’, “aquests diners no hauria d’haver-se pagat, perquè el treball és totalment imprecís i incomplet”.

Per a començar, i malgrat tractar-se d’un Pla d’igualtat, el document ni tan sols està redactat en llenguatge inclusiu, sinó que utilitza expressions excloents respecte a les dones. El treball comença afirmant que “l’elaboració d’aquest pla d’igualtat d’oportunitats respon a la voluntat institucional de crear un municipi de tots i per a tots”. Com ha indicat el portaveu del PSOE a Santa Eulària, “un pla d’igualtat que la seva declaració d’intencions de la qual comença directament excloent a les dones, ja indica el que es pot esperar d’ell”. Un document, a més, realitzat per un equip redactor en el qual no figura cap persona amb formació acreditada en matèria d’igualtat.

El grup Socialista de Santa Eulària des Riu critica que el treball barreja diferents tipus de situacions: infància i adolescència amb accessibilitat, o exclusió social amb la igualtat entre homes i dones. Des del grup PSOE “creiem que cada problemàtica mereix tenir el seu propi pla o programa, per a donar resposta a les diferents necessitats”.

El PSOE també critica que el pla d’igualtat utilitza indiferentment els termes gènere i sexe com si fossin sinònims, quan no ho són, la qual cosa demostra “les greus manques tècniques” en aquest treball encarregat per l’ajuntament.

Quant a l’apartat de “enquesta”, s’han limitat a l’elaboració d’un simple qüestionari: “No s’ha realitzat una enquesta amb els mínims requisits tècnics. Per exemple, en l’equip redactor tampoc hi ha cap sociòleg o sociòloga. Tampoc existeix la necessària fitxa tècnica amb el marge d’error, sistema utilitzat, nivell de confiança, etc, com qualsevol estudi d’aquestes característiques hauria de tenir”, adverteix el portaveu del PSOE.

Finalment, el grup Socialista apunta que per a un marge d’error del +/-5% s’haurien d’haver realitzat, almenys, 381 entrevistes per a un municipi de 38.000 habitants com és Santa Eulària des Riu. En aquest qüestionari tan sols s’han realitzat 132 entrevistes, a més de molts altres errors i manques tècniques que converteixen el document en “completament inservible”.

El grup PSOE insistirà a demanar la seva retirada i que “es comenci un nou pla d’igualtat amb tots els requisits tècnics i de qualitat que hauria de garantir un ajuntament com el de Santa Eulària”.

Comments are closed