El grup PSOE qualifica d'”escàndol” l’adjudicació per part de Vicent Marí d’un vídeo per 250.000 euros sense concurs públic

El grup PSOE del Consell d’Eivissa ha exigit avui a Vicent Marí la revisió d’ofici del contracte de 250.000 euros adjudicats sense concurs públic, per via d’emergència, per a la gravació d’un vídeo de promoció turística. Un cas que va destapar el grup PSOE el passat mes de juny i que Vicent Torres, anterior president i actual portaveu socialista, ha qualificat avui d'”escàndol” i “abús”.

En un informe “demolidor”, el servei d’Intervenció del Consell Insular ha rebutjat el pagament del contracte, ja que és “nul de ple dret”. Com ha explicat Vicent Torres, la Intervenció conclou que el contracte “no s’empara en el Reial Decret 7/2020, de 12 de març, de mesures urgents per a respondre a l’impacte de la Covid-19, no es justifica la utilització de procediment d’emergència, no té el mínim rigor tècnic, no s’apliquen la resta de disposicions legals de la Llei de Contractes i no consta l’informe del secretari de la Corporació”.

El portaveu socialista ha exigit a Vicent Marí que “compleixi amb allò que li diu la Intervenció del Consell i iniciï un procediment de revisió d’ofici”.
La gravació, per 250.000 euros, d’un vídeo promocional d’Eivissa (un espot titulat La vida ‘islados’) es va fer sense “ni concurs, ni negociat, ni publicat, res. Directament adjudicats a qui han volgut. Han adjudicat a dit 250.000 euros saltant-se totes les normes”, ha denunciat Vicent Torres.

El vídeo La vida ‘islados’ és el primer dels sis contractes de promoció turística adjudicats sense concurs públic, utilitzant la via d’emergència que estableix el Reial-Decret aprovat pel Govern d’Espanya per fer front a la lluita contra la Covid-19. El total dels sis contractes sumen 750.000 euros.

El portaveu del PSOE ha recordat a Vicent Marí que la contractació per emergència “és claríssima”, i que ha de ser per a “aprovisionament de subministraments, serveis o obres necessàries per a la lluita contra la pandèmia”.

“Gastar-se 250.000 euros en un vídeo, on per cert, surten grups de joves aferrant-se, sense distància de seguretat, sense mascareta, no té res a veure amb l’objecte de l’emergència sanitària”, ha manifestat Vicent Torres (enllaç al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=MVMmS5E0yNg).

A pesar dels advertiments del PSOE, Vicent Marí ha comunicat al Ple un decret per aixecar l’informe negatiu de la Intervenció i fer efectiu el pagament dels contractes, reiterant-se en la seua decisió de tirar endavant els contractes.

Davant d’això, Vicent Torres ha afirmat que “algú haurà d’assumir responsabilitats. Comencin a pensar en qui persona o persones hauran de recaure.”

Interpel·lació a Vicent Marí sobre la tercera modificació de l’executiu: “Aquest govern no ha funcionat”
El portaveu del PSOE ha interpel·lat Vicent Marí sobre la tercera modificació, en poc més d’un any, de l’estructura i atribucions de l’equip de govern. Una nova modificació que “ens diu que aquest govern no ha funcionat, i que no acaba d’arrencar. Que els canvis en ordenació turística han set un fracàs, i que de cooperació municipal, lamentablement, no n’hi ha”, ha manifestat el portaveu del PSOE.

Vicent Torres també ha manifestat que la tercera modificació de l’executiu també “intenta amagar la crisi i les diferències que tenen entre vostès”, després que hagi suposat “una nova rebaixa a les responsabilitats de la consellera Maria Fajarnés” i un reforçament del “nucli dur de Santa Eulària”.

El portaveu del PSOE ha advertit sobre la falta de col·laboració i imposicions del Consell Insular als ajuntaments de l’illa: “Aquest és el seu concepte de municipalista: fer-li una OPA als ajuntaments”, ha criticat, citant exemples com el finançament del servei d’Extinció d’Incendis, la gestió dels taxis o la paràlisi dels convenis dels plans de cooperació municipal. “Estam vivint la pitjor etapa d’imposicions als ajuntaments que s’ha vist mai en aquest Consell Insular”, ha afirmat.

PP i Cs rebutgen la millora del transport públic d’Eivissa i la inversió a les instal·lacions esportives des Raspallar
La majoria formada pel PP i Cs ha rebutjat les mocions del grup PSOE presentades al Ple del Consell Insular, en què es proposaven millores en el transport públic, per atendre les necessitats d’estudiants i persones treballadores, i d’inversió a les instal·lacions poliesportives des Raspallar, per cobrir les pistes exteriors i canviar el paviment del pavelló de Sa Blanca Dona per un de parquet.

El conseller socialista Víctor Torres, qui ha defensat les mocions, ha lamentat el posicionament de PP i Cs, votant en contra d’aquestes millores que proposava el grup PSOE.

Comments are closed