El grup PSOE reclama al Consell d’Eivissa la recuperació de les línies i horaris de transport públic essencials per a estudiants i persones treballadores

El grup PSOE proposarà al Consell d’Eivissa, a través d’una moció que es debatrà en el ple ordinari, la recuperació de les línies i horaris de transport públic que resulten essencials per al desplaçament d’estudiants i persones treballadores. Es tracta de serveis que han estat retallats o eliminats respecte a la programació anterior a l’estat d’alarma, com són algunes de les línies que comuniquen els principals nuclis de població amb zones educatives i d’altres que utilitzen diàriament moltes persones per acudir al lloc de feina.

En la nova programació de setembre, el Consell Insular ha suprimit recorreguts i ha reduït la freqüència d’autobusos en pràcticament totes les línies, respecte a l’any anterior. El grup PSOE considera que el Consell ha de buscar un punt d’equilibri entre costos i servei públic, assegurant els serveis que resulten essencials per al desplaçament d’estudiants i persones treballadores. Com a responsable de la competència, és obligació del Consell Insular garantir el servei i promoure la utilització del transport públic entre la ciutadania, vetllant també per les mesures de seguretat que imposa la lluita contra la Covid-19.

A més, també s’ha de tenir en compte que el servei transport públic a l’illa d’Eivissa es realitza a través de diversos contractes de concessions amb empreses privades, les quals estan patint de manera molt directa la crisi, posant en perill la continuïtat de la seua activitat.

És per això que el grup PSOE també demana accelerar el pagament per la prestació dels serveis públic de transport que realitzen les empreses concessionàries i que es realitzin, de manera immediata, els pagaments corresponents a la utilització de l’estació d’autobusos CETIS.

Comments are closed