El grup PSOE recorda que “Jaume Matas tenia tots els informes favorables i va acabar a la presó”. PP i Cs rebutgen la personació del Consell Insular en la imputació de Vicent Marí per presumpta corrupció i coaccions.

El PP i Cs han votat en contra de la moció socialista per sol·licitar que el Consell Insular es personi en el judici del cas “La Vida Islados” per a defensar els seus interessos. Com ha recordat el conseller socialista Víctor Torres, la Fiscalia anticorrupció de Balears ha acusat directament el president del Consell, Vicent Marí, de prevaricació, tràfic d’influències i coaccions. A pesar que el jutjat ha ofert al Consell la possibilitat de personar-se com a “perjudicat” per les presumptes corrupcions i coaccions del seu president, la institució s’ha negat a fer-ho, ratificat avui amb el vot en contra del PP i Cs a la moció socialista. En la votació no hi ha participat Vicent Marí, perquè és l’imputat en la causa, ni el grup PSOE, per recomanació del secretari general, ja que el partit també ha sol·licitat la seua personació.

El grup PSOE considera que el Consell Insular d’Eivissa havia de defensar els interessos dels ciutadans i vetllar per la transparència i legalitat “davant les greus acusacions que afecten directament el president de la institució i exercir les accions penals i civils que li corresponguin en la causa judicial”. Víctor Torres ha recordat que “Jaume Matas també tenia informes tècnics i jurídics favorables i va acabar a la presó”, i ha remarcat que “el Govern de les Illes Balears sempre es va personar en les causes obertes contra Matas”. “No estam parlant d’un simple expedient administratiu, estam parlant d’un supòsit penal que es pot haver comès amb els informes administratius favorables”.
“El Sr. Vicent Marí declara no haver pogut provar la seva innocència, però el PP i Cs van impedir la total transparència i el compliment dels interessos de la institució amb l’únic fi de preservar els seus propis interessos partidistes, votant en contra de la creació de la comissió d’investigació”, ha criticat Torres. “El Sr. Vicent Marí diu que no té res a amagar, però va ocultar durant dos mesos que va rebre a mitjan novembre de l’any passat l’auto judicial de la seva imputació per presumpta corrupció i coaccions. El Sr. Vicent Marí ha insistit que ell desitjava comparèixer davant del fiscal o el jutge. No obstant ara sabem que l’advocada de Vicent Marí ha demanat ajornar la seva declaració al mes de juny, després de les eleccions”, ha criticat.

El judici públic i paral·lel se l’ha fet el seu propi partit, que ja l’ha condemnat, amagant-lo i ignorant-lo en tot moment durant la visita del Sr. Feijóo”, ha conclòs Víctor Torres.
Interpel·lació a la consellera Carolina Escandell sobre Colisée: “El Consell no va actuar quan en va tenir coneixement”
En el Ple, el conseller Víctor Torres també ha interpel·lat la consellera Carolina Escandell sobre la residència Colisée. El conseller del PSOE ha demanat explicacions sobre el temps que va tardar el Consell a decidir actuar, el contingut de les inspeccions, la situació de l’expedient i la qualificació del personal, entre moltes altres qüestions sobre la situació del centre residencial.

Víctor Torres ha criticat que el Consell no actuàs quan va tenir coneixement de les denúncies de les famílies de les persones internes. Com ha recordat el conseller del PSOE, el Consell Insular “té les competències, i vostè és la responsable d’actuar immediatament per a garantir una atenció professional i qualificada, amb l’objectiu de garantir els drets i el benestar dels residents”.

Comments are closed