El grup PSOE vota en contra del nou Reglament urbanístic i turístic de Consell Insular per la falta de consens en una norma que afecta el territori, el medi ambient i el patrimoni de l’illa

El grup PSOE ha votat en contra de la proposta d’aprovació inicial del nou Reglament urbanístic i turístic del Consell Insular elaborat pel PP i Cs per la falta de consens en una norma que té una important afectació sobre el territori, el medi ambient i el patrimoni de l’illa. En el Ple del Consell, el portaveu socialista i anterior president, Vicent Torres, ha lamentat que el document “no està acordat amb els ajuntaments” i ha demanat, sense èxit, a l’equip de Vicent Marí que “deixin aquest Reglament damunt la taula i obrin un procés de consulta amb l’oposició per arribar a acords sobre simplificació administrativa, analitzant-ho punt per punt”.

Vicent Torres ha acusat l’equip de govern del PP i Cs d'”enganyar”, ja que “l’objectiu d’aquest reglament no és simplificar”, sinó “esborrar aquest Consell Insular del control de la legalitat en àmbits molt importants de l’urbanisme, el turisme, el medi ambient o el patrimoni”. El portaveu del PSOE ha mostrat la seua “preocupació”, ja que “quan vostès parlen de simplificar, en veritat el que volen és deixar fer.”

A més el grup PSOE considera que “té una clara afectació damunt de la normativa autonòmica i les competències municipals” i té “seriosos dubtes que molts dels punts es puguin sostenir des del punt de vista estrictament legal”.

Utilització partidista de la pandèmia per part del PP i Cs
El grup PSOE ha criticat la utilització partidista de la pandèmia per part del PP i Cs. El conseller socialista Víctor Torres ha remarcat que “a Eivissa no volem el model Ayuso” i que l’illa “depèn d’una forma directa o indirecta del turisme i no podem cometre els mateixos errors que en el passat i quedar-nos sense temporada turística”.

Víctor Torres ha destacat que Eivissa s’ha venut a Fitur “com una destinació segura que ha fet els deures durant els mesos previs a la temporada i on la situació sanitària és envejable, sense cap mena de pressió hospitalària”.

“Si, precisament, tenim una bona situació epidemiològica a la nostra illa i podem promocionar Eivissa com a destinació segura és gràcies a l’esforç i sacrifici del conjunt de la ciutadania i a unes mesures que han donat resultat i que vostès (PP i Cs) utilitzen a favor o en contra segons els convé”, ha dit Víctor Torres en el ple.

El Consell Insular es nega comprometre’s amb el reglament de guarderies
La consellera del PSOE Silvia Limones ha defensat una moció per demanar la redacció d’un reglament de guarderies, que en aquesta legislatura han elaborat els consells de Mallorca i Menorca, però encara no el d’Eivissa. A pesar del retard de dos anys, el PP i Cs s’han negat a aprovar la proposta del PSOE d'”instar l’equip de govern a, en un termini màxim de tres mesos, presentar una proposta de reglament de centres d’atenció infantil per a l’illa d’Eivissa i així complir amb el mandat parlamentari de 2018″.

El PP i Cs també han votat en contra de “treballar per la implantació de l’educació infantil 0-3 com una etapa educativa i facilitar els suports necessaris perquè s’augmenti l’oferta pública d’escoletes a tots els municipis de l’illa”.

Comments are closed