El grup PSOE vota en contra del pressupost del Consell Insular del 2020, per “baixar-lo un 17% i esfondrar les inversions un 77%”

El grup PSOE ha votat avui en contra del pressupost del Consell Insular per al 2020, que PP i Cs han abaixat un 17%, esfondrant les inversions un 77%. Vicent Marí “posa el Consell d’Eivissa al servei del PP”, ha denunciat el portaveu socialista i anterior president, Vicent Torres: “Volen convertir aquest Consell Insular en la punta de llança de tota l’estratègia del Partit Popular de Balears en contra del govern de la presidenta Francina Armengol. Han posat el Consell d’Eivissa al servei de Biel Company, per atacar el Govern de les Illes Balears i també, quan tenguem a Pedro Sánchez investit, per atacar al Govern d’Espanya”.

Vicent Torres ha recordat que la retallada de 17% és exactament la mateixa que va aplicar Vicent Serra en el seu primer pressupost després de l’etapa Xico Tarrés. Aquest és “un pressupost retallat de manera intencionada i injustificada, que paralitza els projectes que es varen trobar en marxa”, recordant que tornam a l’etapa 2011-2015: “És exactament el mateix que volen fer ara. Esfondrar el pressupost per llavò poder dir que el fan créixer any darrere d’any. Però sap que va passar entre 2011 i 2015? Que tot va quedar aturat, tot. Sa Coma, carreteres, fons estatutaris, tot aturat”, ha recordat el portaveu socialista.

Evolució Pressupost Consell.jpg

El PSOE critica que el govern de Vicent Marí “no té projecte per a Eivissa”, com ho demostra que el pressupost “no incorpora cap projecte nou”, a part d'”incrementar un 30% la despesa en càrrecs polítics”, amb un total d’11 directors insulars, per “gestionar un 17% menys de pressupost i un 77% menys d’inversions”.

Torres ha preguntat si “algú pot entendre que el Consell Insular de Menorca, amb exactament les mateixes competències que el Consell d’Eivissa, presenti un pressupost de 98 milions d’euros, amb una població de 50.000 persones menys que Eivissa? Menorca té un pressupost molt superior, i això té una explicació molt clara: vostès no han volgut incorporar tots els ingressos que Eivissa ha de rebre”. PP i Cs “han esfondrat el pressupost del Consell Insular de forma deliberada, de forma injustificada i per raons estrictament partidistes.

El portaveu del PSOE ha tancat la seua intervenció exigint que no es paralitzin tots els projectes que l’anterior govern va deixar en marxa, com són les inversions al campus de sa Coma, el circuit de motocròs, la reforma de l’E-10 i la resta d’inversions en xarxa viària, la promoció de 120 habitatges públics al solar de la Comissaria de Policia, o les inversions a través dels ajuntaments, com són la depuradora de Portinatx o el Pla d’excel·lència de Sant Antoni.

Finalment, Vicent Torres ha denunciat l’increment previst de les taxes de l’ITV, com afirma l’informe d’Intervenció quan exposa que l’augment de recaptació en 2020 serà causat “per l’increment previst en la recaptació de les taxes d’ITV, motivat per una banda per la contractació de dos ITVs mòbils amb el que es preveu que s’incrementi el nombre de prestacions del servei, i d’altra banda, per la previsió de la revisió en profunditat de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per aquest concepte”.

Captura de Pantalla 2019-12-20 a les 9.29.31.png

Un increment de les taxes de l’ITV “que la ciutadania no mereix”, ha conclòs el portaveu i anterior president del Consell Insular.

PRINCIPALS RETALLADES PER L’ESFONDRAMENT DEL PRESSUPOST 2020 DEL CONSELL INSULAR:

Servei d’extinció d’incendis: Retallada del 63% per cent d’inversió.
Medi Ambient: Retallada del 36% en transferències corrents.
Serveis Socials: Retallada total de 400.000 euros en subvencions i retallada del 83% en inversions.
Hospital Cas Serres: Retallada del 15% en inversions.
Educació: Retallada del 25% en inversions.
Educació Vial, retallada total del 68% en aquest programa.
Promoció Cultural: Retallada total del 21% en aquest programa.
Promoció Esportiva: Retallada del 17% en capítol 4.
Instal·lacions Esportives: Retallada del 57% en inversions.
Indústria: Retallada del 28% en tot el programa.
Promoció Turística, caiguda del 37% en tot el programa per l’eliminació de totes les inversions.
Carreteres, deixen a 0 la partida d’inversions per no posar els recursos del Conveni de Carreteres pendents de liquidar.
En eliminar totes les inversions de Fons Estatutaris i ITS que assumia Presidència, la partida baixa un 81%.

Comments are closed