El grup Socialista de Santa Eulària qualifica de “centralista i acomodada” la nova organització municipal i lamenta que Carmen Ferrer es nega a facilitat la feina d’oposició

El Grup Municipal Socialista ha participat avui 29 de juny de 2023 al ple extraordinari de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu. En ell s’ha aprovat, entre altres aspectes relatius a l’organització de la corporació, la creació i composició de les Comissions informatives, la determinació dels diferents càrrecs així com les retribucions i les indemnitzacions dels membres de la corporació.
El grup municipal socialista ha qualificat la nova organització com a “acomodada i centralista”, ja que els càrrecs assignats a cada àrea pràcticament no han canviat respecte de la legislatura anterior i ha criticat l’oportunitat perduda en obrir l’Ajuntament a altres pobles importants al municipi com ara Jesús i Puig d’en Valls.

Actualment, les principals regidories, els tinents d’alcalde i les juntes de Govern local estan copats pràcticament per regidors que viuen al nucli de Santa Eulària.
Ramon Roca, portaveu del grup municipal socialista ha comentat que “Puig d’en Valls i Jesús són pobles abandonats les anteriors legislatures per part d’aquest Ajuntament i esperàvem, almenys, un gest fent que algun regidor o regidora d’aquestes zones ocupessin algun càrrec de responsabilitat a l’Ajuntament més enllà de ser regidor de zona amb dedicació parcial”.
El grup municipal també ha reclamat que tal com es fa a altres municipis, com el de Vila, la dedicació parcial dedicada a l’oposició, que aquest any és del 50% pel grup socialista, pugui ser emprat per personal eventual i no per regidors. Al ser dedicat a un regidor es fa difícil compatibilitzar la dedicació parcial del 50% amb un altra feina, raó per la qual tampoc els altres grups han pogut usar el 20% de dedicació que es destinava.

Seria molt més senzill si fos en lloc d’un regidor personal eventual permetent als diferents grups contractar a algú extern per fer la feina administrativa necessària com ara els registres d’entrada, recollir documentació, accedir a expedients, controlar dedicacions, assistències a plens, documentació, etc.
A més, altres Ajuntaments d’aquesta illa ja permeten l’accés telemàtic a la consulta d’expedients, però Santa Eulària només permet fer-ho presencialment, el que obliga a usar temps de feina per aquestes tasques. La dedicació per part de personal eventual no costaria un euro més als ciutadans de Santa Eulària, però permetria realitzar millor les tasques d’oposició. Cal recordar que l’Ajuntament disposa per llei de 7 càrrecs eventuals dels que històricament no ha contractat més de 5, actualment només 3, per la qual cosa aquest no és el problema sinó la manca de voluntat política de facilitar les tasques de l’oposició.

En conseqüència, el grup municipal socialista s’ha abstingut en els punts 5 i 6 del dia relativa a la “determinación de los cargos con dedicación exclusiva o parcial y régimen de retribuciones, indemnizaciones y asistencias de los miembros de la Corporación.

Comments are closed