El grup Socialista exigeix a l’alcaldessa de Santa Eulària explicacions sobre les denúncies contra l’ajuntament per tràfic d’influències, tracte de favor, prevaricació urbanística i altres presumptes delictes investigats per l’Oficina anticorrupció

El grup Socialista exigirà a l’alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, explicacions sobre les diferents denúncies contra l’ajuntament investigades per l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció. En el ple de demà dijous, el portaveu del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’ presenta una moció de control per interpel·lar l’alcaldessa sobre el contingut de la Memòria del 2021 de l’Oficina, segons la qual, a Santa Eulària s’han investigant denúncies per conflicte d’interès, tràfic d’influències i intercanvi de favors de personal municipal; tracte de favor de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu a una empresa per agilitzar els expedients de llicències d’obra que sol·licita aquesta empresa; prevaricació urbanística per omissió, en permetre construccions sense llicències i no efectuar les actuacions necessàries; i concentració de la contractació administrativa en poques empreses (enllaç a la Memòria, pàgina 58).

“Sabem que l’oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears està fent la seua feina d’investigació, i esperam que tot això es resolgui quan abans per a la tranquil·litat de tothom i la credibilitat del nostre ajuntament. Com a grup municipal Socialista ens correspon exigir les oportunes explicacions i demanar a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, que, si n’és el cas, assumeixi responsabilitats”, ha dit el portaveu del PSOE.

Aquestes investigacions de presumpte corrupció a l’Ajuntament de Santa Eulària se sumen a la denúncia davant Fiscalia contra l’exalcalde Vicent Marí, com a president del Consell Insular d’Eivissa, per l’adjudicació a dit del vídeo “La vida islados” durant l’estat d’alarma, per 250.000 euros, justament a la mateixa empresa que gestiona des del 2014, sense concurs públic, diferents instal·lacions culturals del municipi. Un cas, el de “La vida islados”, que ja està a Fiscalia a instàncies de l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció, després d’investigar la denúncia formulada pel PSOE en 2020.

“Els i les socialistes de Santa Eulària des Riu duim molt de temps denunciant la política clientelista i el favoritisme que ha regnat a l’Ajuntament de Santa Eulària durant els quaranta-quatre anys de govern del Partit Popular”, ha recordat ‘Benet’.

Davant de la “gravetat” dels fets investigats, “volem que la senyora Carmen Ferrer doni a la ciutadania explicacions”, ja que “no pot ser que, quan duim temps i temps presentant iniciatives, fent preguntes, demanant explicacions, no només sobre el cas concret de la gestió del Teatre Espanya i del Centre Cultural de Jesús, sinó també referent a altres temes, no s’hagi actuat per part de l’equip de Govern del Partit Popular.

“Encara que l’alcaldessa Carmen Ferrer i el seu equip ens posa moltes traves a la feina de l’oposició, negant informació en molts de casos o limitant l’accés a aquesta informació, tenim clars exemples de favoritisme a l’hora de dur endavant contractacions”, ha denunciat el portaveu del PSOE.

“Ens preocupa que a l’Ajuntament de Santa Eulària primi la política clientelar i el favoritisme per damunt del compliment de la llei i la igualtat d’oportunitats davant de l’administració pública”, ha conclòs el portaveu del PSOE, qui demà preguntarà en el Ple a l’alcaldessa sobre aquestes denúncies.

Comments are closed