El grup Socialista proposa a l’Ajuntament de Santa Eulària un pla integral de millora i embelliment del nucli urbà de Santa Gertrudis

El grup Socialista proposa a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu un pla integral de millora i embelliment del nucli urbà de Santa Gertrudis, amb una inversió d’asfaltat, senyalització, canvi de voreres, millora de les infraestructures de subministrament i serveis i neteja i embelliment general dels carrers i espais públics. El portaveu del PSOE a Santa Eulària, Vicent Torres ‘Benet’, explica que Santa Gertrudis de Fruitera “és un dels pobles emblemàtics del nostre municipi com a atractiu turístic i pels mateixos residents a l’illa”. “Cada dia s’hi atraquen moltes persones per visitar-lo, o per anar a esmorzar, dinar o sopar, però l’estat dels seus carrers i infraestructures no és el que mereix un poble com aquest”, ha dit el portaveu socialista

L’asfaltat dels carrers està en molt mal estat. Les voreres són estretes en molts de punt o no estan acabades, i n’hi ha que no arriben enlloc. També trobam murs de pedra seca en mal estat. A part, molts de cotxes, sobretot tot terreny, estacionen a les voreres del poble, trencant les rajoles. Els arbres i els jardins de les places estan en general ben cuidats, però no així els que hi ha a la zona de les instal·lacions esportives, amb un estat general d’abandonament. (Vegeu fotos adjuntes).

L’actuació més “urgent”, explica Vicent ‘Benet’, és la de neteja general de tot el nucli urbà. Aquests dies l’ajuntament presumia a les xarxes socials de fer neteja a la zona més transitada del poble. Però “Santa Gertrudis no és només la plaça del poble”, a tot el nucli hi viuen unes 600 persones, segons dades extretes de la web de l’ajuntament, “persones que també paguen impostos, igual que ho fan els comerciants i restauradors de la plaça de l’església i que mereixen que tots els carrers estiguin igual de nets”, ha manifestat. Des del grup PSOE “reclamam primer de tot una actuació de millora general de la neteja de tots els carrers del nucli de Santa Gertrudis, i que es faci amb la major brevetat possible”.

El pla integral de millora hauria de contemplar la finalització de les voreres de tot el poble i, posteriorment, una millor vigilància per evitar que els vehicles hi aparquin damunt fent-les malbé. També s’hauria de fer l’asfaltat i senyalització de tots els carrers, amb una millora dels passos de vianants de ressalt, que impedeixen els excessos de velocitat.

Per tal de millorar els accessos a l’escola, el grup PSOE proposa que es posi en marxa la connexió del carrer de la Venda de sa Picassa amb el carrer de ses Escoles utilitzant el terreny on hi ha el Centre Mèdic i el Club de Majors.

Finalment, el pla integral de millora i embelliment de Santa Gertrudis hauria de preveure l’arranjament i poda de les plantes situades a les jardineres de l’aparcament de les instal·lacions esportives i escoleta de Santa Gertrudis, així com la revisió de la resta d’espais enjardinats de tot el nucli urbà.

Comments are closed