El Partit Popular vota en contra de les propostes del PSOE per reformar el centre de salut des Viver i un nou centre a Santa Eulària

El grup del Partit Popular ha votat avui en contra de les quatre propostes presentades pel grup Socialista en la comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears per millorar les infraestructures de l’Atenció Primària a Eivissa.

El PP ha votat en contra de la proposta d’instar al Govern de les Illes Balears a continuar amb el pla d’infraestructures previstes per l’anterior conselleria, que tenia com a objectiu la construcció de la reforma del centre de salut des Viver a la ciutat d’Eivissa i d’un nou centre a Santa Eulària des Riu. 

“El PP, amb el seu vot en contra, es nega a comprometre’s amb aquesta important millora en els serveis de salut de la nostra illa”, ha advertit la diputada del PSOE Irantzu Fernández, en finalitzar la reunió de la comissió del Parlament.

La segona proposta, també rebutjada, instava al Govern a continuar amb el desenvolupament permanent d’un pla d’infraestructures d’atenció primària per detectar amb temps les necessitats de futur. El PP ha rebutjat aquesta mesura, que “és fonamental per garantir que la ciutadania rebi la millor atenció mèdica amb una suficient previsió i planificació en les inversions”.

La tercera proposta demanava que el Govern comptàs amb la col·laboració dels professionals per al disseny de les noves infraestructures sanitàries. 

“És molt decebedor veure com el PP no valora la importància de l’opinió dels professionals mèdics en aquesta qüestió tan important”, ha dit Irantzu Fernández.

Finalment, la quarta proposta instava al Govern a reservar una partida pressupostària l’any 2024 per a la redacció dels projectes arquitectònics dels centres de salut des Viver i Santa Eulària. Amb el vot negatiu del PP, “es posa en perill la planificació financera per a aquests projectes”.

La diputada Irantzu Fernández ha advertit que aquesta decisió del Partit Popular, de rebutjar les propostes per millorar les infraestructures en atenció primària, “és molt preocupant” i “planteja molts interrogants sobre el compromís del nou Govern de Marga Prohens en la inversió en salut pública”.

Comments are closed